Instagram dunea_nl

Hier vind je de Instagramposts die geplaatst zijn op het account dunea_nl. Meer informatie lees je via de links onder de posts.

Activiteiten herfstvakantie

16 oktober 2021

In de herfstvakantie eropuit met de kinderen? Wij hebben wat leuke tips voor je! Kom naar Meijendel en haal de gratis herfstspeurtocht op bij De Tapuit en bezoek meteen het Monkeybos en de Duincampus. Doe één van de interactieve spellen in de Waterzaal bij het Museon of doe de waterchallenge met Duco de Duinwachter in Corpus. Fijne herfstvakantie!

Bekijk meer activiteiten

Drinkwater

15 oktober 2021

Heb jij enig idee waaruit ons drinkwater bestaat? Wij kunnen het je vertellen! Water bevat mineralen, zouten, goede bacteriën en andere stoffen. Wil je precies weten wat erin zit?

Meer over ons drinkwater

Leiden Marathon

10 oktober 2021

Sporten en water drinken horen bij elkaar. Daarom geven we graag een rondje op de 30e Leiden Marathon! Vandaag delen we verfrissend duinwater uit op meerdere plekken langs het parcours. Wij wensen alle deelnemers heel veel succes!

Vliet Clean Sup

6 oktober 2021

Schone natuur en schone bronnen zijn erg waardevol voor ons en onmisbaar voor de productie van drinkwater. Daarom werken we graag samen met initiatieven zoals de Vliet Clean Sup. Vorige maand hengelden ruim 200 kinderen vanaf hun SUP naar afval op een traject van de Vliet, een kanaal in ons leveringsgebied.

In 4 dagen tijd werden daar 1.341 stukken afval opgevist. Het grootste aandeel was (23,2%) voedselverpakkingen gevolgd door piepschuim (13,1%) en drankflessen (7%). We zijn trots op de inzet van de kinderen en blij met de contacten die we hebben opgedaan. Samen zorgen we voor een schone leefomgeving, want wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit!

Aftermovie Kraanwaterdag 2021

28 september 2021

Samen met de 9 andere drinkwaterbedrijven kijken we terug op een geslaagde Nationale Kraanwaterdag! Ruim 200.000 basisschoolleerlingen, waarvan 20.000 in ons leveringsgebied, kregen op 22 september les over kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Naast een feestelijke opening werden meerdere scholen blij gemaakt met gastlessen van een aantal van onze collega's.

Bekijk hier de aftermovie en de foto's van de landelijke opening in Den Haag.

De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea

24 september 2021

Ons bezoekerscentrum De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea in Meijendel is alweer een tijdje open, maar vandaag officieel geopend door kinderen. Het bezoekerscentrum is helemaal vernieuwd en biedt allerlei leuke en leerzame duin- en waterbelevenissen voor jong en oud, duurzaamheidstips én inspiratie voor bezoeken op andere plekken in Nationaal Park Hollandse Duinen.

Lees nieuwsbericht

Kraanwaterdag 2021

22 september 2021

Vandaag is het Nationale Kraanwaterdag. Ruim 200.000 leerlingen van basisscholen en bso's door heel Nederland hadden les over kraanwater. De dag werd vanochtend feestelijk geopend op basisschool ’t Palet in Gemeente Den Haag, samen met burgemeester Jan van Zanen en Wim Drossaert, directeur Dunea. De dag staat in het teken van kraanwater als gezonde én sportieve dorstlesser en heeft als doel kinderen méér water te laten drinken, zeker na het buiten spelen en sporten.

Lees nieuwsbericht

50-literhuis challenge

17 september 2021

Ben of ken jij een ondernemer, start-up of mkb’er met een waterbesparend product? Samen met partners organiseren we een ondernemerschallenge. De winnende innovatie mag een jaar lang zijn product testen in een echt woonhuis vol andere innovaties. Zo zetten we stappen naar een waterbewuste maatschappij.

Lees nieuwsbericht

Waalsdorpervlakte Oranjehotel

18 september 2021

De Waalsdorpervlakte, onderdeel van Meijendel, is vandaag benoemd tot rijksmonument. Dat gebeurde bij de jaarlijkse herdenking van het Oranjehotel, de gevangenis in Scheveningen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog in totaal zo'n 25 duizend mensen door de Duitsers gevangen werden gehouden. Onder hen waren veel verzetsstrijders. Meer dan 250 mensen werden in de jaren 1940-1945 vanuit het Oranjehotel naar de Waalsdorpervlakte gebracht en geëxecuteerd. Op 4 mei worden de doden herdacht bij het monument met de Bourdonklok.

Lees nieuwsbericht

 

Kraanwaterdag

3 september 2021

Het schooljaar sportief en gezond beginnen? Meld je basisschool vóór 7 september gratis aan voor Nationale Kraanwaterdag op woensdag 22 september. Aangemelde klassen maken kans op leuke prijzen, zoals een gastles van een echte waterexpert.

Meld je nog snel aan via: kraanwaterdag.nl/aanmelden

Jongen bij watertoren en tapkraan

13 augustus 2021

Onze watertoren in Scheveningen is de oudste watertoren van Nederland die het nog steeds doet. Wist je dat bovenin een heel groot vat zit met honderdduizenden liters drinkwater. Maar hoe werkt een watertoren en waarom zijn ze altijd zo hoog? De watertoren van Scheveningen is 48 meter boven NAP gebouwd. Hoe hoger het vat met water, hoe groter het hoogteverschil en hoe hoger de druk op de leidingen is.

Video van Het Klokhuis

Meisje drinkt uit tapkraan

11 augustus 2021

Yes eindelijk echt zomerweer de komende dagen! Ga je er lekker op uit, vergeet dan niet voldoende te drinken. Je tapt gratis water bij één van de 200 openbare tapkranen in ons gebied! Lekker fris, lekker duurzaam. Je blijft koel en draagt bij aan een duurzame wereld door plastic flesjes en transport uit te sparen. Benieuwd waar een Dunea-tapkraan te vinden is?

Meer over tapkranen

Kraan doorspoelen Dunea

30 juli 2021

Het is vakantie in Nederland! Veel mensen blijven in eigen land. Anderen gaan de grens over. Waar de vakantie ook heen gaat, spoel alle kranen in huis 1 minuut door als je weer thuiskomt! Zo geniet je ook na je vakantie weer van lekker vers kraanwater. Tip: vang het water op en geef het aan de planten!

Meer over kraan doorspoelen

Kraanwatermocktails

20 juli 2021

Zin in water met een twist? Met onze recepten maak je gemakkelijk de lekkerste mocktails! Wat dacht je van een verfrissende Hulk Junior, Bitterzoet Boosterwater of Funky Fram(b)rozen?

Bekijk de recepten

Kraan doorspoelen Dunea

16 juli 2021

De schoolvakanties zijn weer begonnen! Ga je de komende weken op vakantie? Spoel dan alle kranen in huis een minuutje door als je weer thuiskomt. Zo ververs je het water in de leidingen en geniet je ook na je vakantie weer van lekker fris kraanwater. Bang dat je het vergeet? Zet dan een herinnering in je agenda voor de dag dat je thuiskomt. Fijne vakantie!

Lees nieuwsbericht

Kraanwaterdag Dunea

15 juli 2021

Meld je vóór 7 september aan voor Kraanwaterdag, dan kun je jouw klas bewust maken van de kracht van kraanwater als gezonde en sportieve dorstlesser. Bovendien maak je kans op een gratis gastles van een waterexpert!

Lees nieuwsbericht

Watertoren Scheveningen Dunea

9 juli 2021

Wist je dat onze watertoren in Scheveningen de oudste nog werkende watertoren van Nederland is? Al sinds 1874! Bovenin zit een heel groot vat met ongeveer een half miljoen liter drinkwater. Doen onze pompen het niet door een elektriciteitsstoring? Dan neemt de toren het met gemak over. Zo blijft er altijd water bij jou thuis uit de kraan stromen!

Meer informatie over drinkwater

Statiegeld Dunea

2 juli 2021

Wist jij dat gisteren het statiegeld op kleine flesjes is ingevoerd? Met deze maatregel wil het kabinet zwerfafval verminderen. Wil je echt een verschil maken? Door niet langer flesjes water te kopen, maar recyclebare flesjes bij een tapkraan opnieuw te vullen met koel, lekker én gezond drinkwater, besparen we onder andere CO2. Per tapkraan kan de besparing CO2 zomaar oplopen tot 5.000 kilo per jaar.

Meer informatie over tapkranen

Veteranendag Dunea

25 juni 2021

Zaterdag 26 juni is het Nederlandse Veteranendag. Dunea is partner, want net als goed en betrouwbaar drinkwater is ook vrede niet vanzelfsprekend. Wat wel vanzelfsprekend is: wij zijn de veteranen oprecht dankbaar voor de vrede die we nu kennen. Dat we al zo lang in vrede leven is geen toeval, maar danken we aan de veteranen die zich hier sterk voor maakten.

Lees nieuwsbericht

Kraanwaterdag Dunea

24 juni 2021

Profvoetbalster en landskampioene Kika van Es moedigt alle basisscholen en bso’s in Nederland aan om mee te doen met Nationale Kraanwaterdag. Door les te geven over kraanwater ontdekken kinderen waarom water drinken zo belangrijk is, vooral als je sport en beweegt. Wil jij ook meedoen met je klas met Kraanwaterdag? Meld je dan snel aan!

Lees nieuwsbericht

Kraanwatercocktails Dunea

16 juni 2021

Zin in water met een twist? Met de recepten op onze website maak je heel gemakkelijk de lekkerste mocktails. Bijvoorbeeld handig om ook kinderen voldoende te laten drinken nu het zo warm is. Check onze recepten en drinken maar!

Bekijk recepten kraanwatermocktails