Stuur jouw favoriete duindier in en win!

Let op - deze winactie is afgelopen en de uitslag is inmiddels bekend: bekijk hier de duindieren top 10!

Wat is jouw favoriete duindier?

De afgelopen maanden hebben we wekelijks de #duinverhalen van collega’s en vrijwilligers gedeeld. En nu zijn we benieuwd naar jouw verhaal… Breng jij weleens een bezoekje aan de duinen? Geniet je ook zo van de prachtige natuur en de dieren? En maak je daar weleens een foto van? Doe dan mee aan onze winactie en deel jouw verhaal en foto!

In juni willen we een heuse ‘duindieren top 10’ delen, met daarin de mooiste, uniekste en interessantse duindieren. De top 10 wordt opgesteld op basis van inzendingen. Laat ons dus weten wat jouw favoriete duindier is (én waarom) en misschien zie je jouw dier wel terug in de top 10. Eindigt jouw duindier op de eerste plaats? Dan maak je ook nog eens kans op een mooie prijs!

Tip: heb je wat inspiratie nodig voor je verhaal? Lees dan hier alle duinverhalen!

Winactie duindieren top 10

Winactie (afgelopen)

Deel jouw favoriete duindier en maak kans op een shoptegoed t.w.v. € 50,- voor de winkel van ons bezoekerscentrum De Tapuit! Zo doe je mee:

 1. Maak een foto van jouw favoriete duindier in één van onze duingebieden (of duik in je foto-archief als je al een mooie foto hebt). Dit hoeft geen professionele foto te zijn, een foto van je telefoon is ook prima. Als het dier maar goed in beeld is!
 2. Schrijf een kort tekstje (max. 100 woorden) waarin je onderbouwt waarom dit dier jouw favoriet is. De onderbouwing is een belangrijk onderdeel van de #duindierentop10.
 3. Stuur jouw foto en tekst vóór 23 mei 2023 23:59 uur naar winactie@dunea.nl. 
 4. Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van de uitslag!
Winactie duindieren top 10

De duindieren top 10

We hebben een jury samengesteld van duinwachters, die samen alle inzendingen zullen beoordelen. Zij maken een top 10 van de leukste, grappigste, origineelste en best onderbouwde inzendingen. Een veelvoorkomende diersoort maakt dus net zoveel kans als een superzeldzaam beestje, als jij maar onderbouwt waarom dit dier voor jou zo speciaal is.

De gehele duindieren top 10 wordt, natuurlijk mét de foto’s, gepubliceerd in een artikel in onze populaire rubriek #duinverhalen. Ook op social media zullen we de top 10 bekendmaken. De inzender van het duindier dat op nummer 1 eindigt, wint het shoptegoed t.w.v. € 50,- voor ons bezoekerscentrum De Tapuit.

Voorwaarden winactie duindieren top 10

 • Je mag 1 duindier insturen, we zijn namelijk heel benieuwd wat jouw meest favoriete dier in onze duinen is! Je deelname is compleet als je minimaal 1 foto van dit dier, inclusief een korte tekstuele toelichting (max. 100 woorden) instuurt. Let op: een duindier is een dier dat in onze duinen leeft, huisdieren tellen dus niet mee. 
 • Ga je foto's maken in onze duinen, dan gelden uiteraard de toegangsvoorwaarden. Blijf op de paden en verstoor de dieren niet. Op de website van het Natuurfotografengilde lees je hoe je kunt fotograferen met respect voor de natuur.
 • De winnaar ontvangt een shoptegoed t.w.v. € 50,- om uit te geven in de winkel van ons bezoekerscentrum De Tapuit; deze prijs is niet in te wisselen tegen geld of andere goederen.
 • We benaderen de winnaar per mail; als de prijswinnaar niet binnen 14 dagen reageert, wordt er een nieuwe winnaar gekozen.
 • De foto moet gemaakt zijn in één van Dunea’s duingebieden (Meijendel, Solleveld of Berkheide) en je kunt alleen meedoen als je in het leveringsgebied van Dunea woont. Klik hier voor een kaartje van ons leveringsgebied.
 • De winactie loopt van 9 mei 2023 tot 23 mei 2023 om 23:59 uur. De winnaar wordt bekendgemaakt in de week van 7 juni 2023.
 • Als je één of meerdere foto(‘s) en tekst instuurt, ga je ermee akkoord dat deze op de website en social media-kanalen van Dunea mogen worden gebruikt.
 • Ben je jonger dan 18 jaar, dan heb je toestemming van een ouder/voogd nodig om te mogen deelnemen aan deze winactie.
 • Maximaal 1 deelname per e-mailadres.
 • Over de uitslag van de winactie wordt niet gecorrespondeerd.
 • De persoonsgegevens die in het kader van de winactie worden verkregen, worden alleen gebruikt voor de deze actie en worden niet verstrekt aan derden.
 • Indien je niet voldoet aan bovengenoemde voorwaarden kan je worden uitgesloten van deelname.