Tarieven en voorwaarden

  • Prijs per 1000 liter € 1,12 (incl. 6% BTW)
  • Vastrecht huishouden € 63,90 per jaar (incl. 6% BTW)

Bekijk hier de:

Heeft u vragen over onze tarieven en voorwaarden? Bekijk dan de veelgestelde vragen of het voorbeeld van de jaarafrekening.

Betalen

Uiteraard kunt u automatisch betalen. Daarmee bespaart u 1 euro per geslaagde afschrijving.

Belasting op leidingwater

De overheid heeft het tarief belasting op leidingwater (BOL) verdubbeld naar 33 eurocent per 1.000 liter. Dit betekent voor een tweepersoonshuishouden met een gemiddeld waterverbruik dat zij €17,50 per jaar meer aan belasting gaan betalen via hun waterrekening. Verbruik boven de 300m3 was eerst vrijgesteld, maar wordt met ingang van 1 juli 2014 ook belast, in schijven, tegen aflopend tarief. Meer informatie over BOL.

Precario

In 2014 heffen veertien van de negentien gemeenten in het voorzieningsgebied van Dunea precario op waterleidingen in gemeentegrond. Die tarieven stellen zij meestal in december definitief vast. De tarieven van gemeenten lopen zeer uiteen, variërend van 0 tot bijna 50 euro per jaar per huishouden. Daarom blijft het eerlijk om het precario dat een bepaalde gemeente ons in rekening brengt, alleen door te berekenen aan de klanten in die gemeente. Meer informatie over precario.

Tarievenregeling voorgaande jaren