Tarieven en voorwaarden

  • Prijs per 1000 liter (=1 m3): €1,04 (€1,10 incl.6% BTW) 
  • Vastrecht huishouden, 1.500 liter/uur:  €61,18 (€64,85 incl.6% BTW)

Bekijk hier de:

Heeft u vragen over onze tarieven en voorwaarden? Bekijk dan de veelgestelde vragen of het voorbeeld van de jaarafrekening.

Betalen

  • Administratiekosten: Wanneer u uw verhuizing of aanvraag digitaal aan ons doorgeeft, betaalt u eenmalig €15,00 administratiekosten (€15,90 incl. 6% BTW). Wanneer u uw verhuizing of aanvraag per post aan ons doorgeeft, betaalt u eenmalig €20 (€21,20 incl 6% BTW).
  • Jaarafrekening: Jaarlijks ontvangt u van ons een jaarafrekening op basis van de meterstand die u aan ons doorgeeft. Hiervoor ontvangt u een verzoek. Bekijk hier een voorbeeld van een jaarafrekening.
  • Voorschotten: Wij brengen u vier keer per jaar een voorschot in rekening.

Uiteraard kunt u automatisch betalen. Daarmee bespaart u 1 euro per geslaagde afschrijving (€1,06 incl. 6% BTW).

Dunea hanteert zorgvuldige procedures voor betalingsachterstanden en afsluiten. Want onze klanten afsluiten van ons mooie product, dat is wel het laatste wat we willen. Klik hier voor de procedures.

Belasting op Leidingwater

U betaalt Belasting op Leidingwater over de eerste 300 m3 waterverbruik per jaar. In 2016 is het tarief €0,335 (€0,36 inclusief 6% BTW). Meer informatie over BoL.

Vastrechttoeslag voor precario (precariobijdrage)

In 2016 heffen alle gemeenten in het voorzieningsgebied van Dunea precario op waterleidingen in gemeentegrond. De tarieven van gemeenten lopen zeer uiteen, daarom blijft het eerlijk om de doorberekening van deze kosten gemeente-afhankelijk te houden. Meer informatie over precario.