Onze duinen


De duinen zorgen voor ons water.
Wij zorgen voor onze duinen.


Dunea beheert drie duingebieden tussen Monster en Katwijk. Het gaat om de duinen van Solleveld, Meijendel en Berkheide. Deze duinen zijn van groot belang voor de productie van ons zuivere drinkwater. Het is een prachtig natuurgebied dat ons helpt om u het beste water te geven.

Dat heeft te maken met de speciale manier waarop wij ons water zuiveren. Uniek in de wereld! Wij gebruiken de reinigende kracht van de natuur. En daarom zorgen wij goed voor dit gebied. Zodat het schoon blijft, zuiver en veerkrachtig.

De dieren, planten en de duinen zelf, ze spelen allemaal een rol. Zo zorgen de runderen dat ongewenste grassen geen kans krijgen en zuivert het duinzand het water van bacteriën en virussen. Je zou kunnen zeggen dat ze bij ons ‘in dienst' zijn. Wat ze daarvoor terugkrijgen? Wij zorgen ervoor dat hun leefomgeving puur is. En dat ze de rust krijgen om ongestoord te groeien en te bloeien. Hier op onze website komt u meer te weten over de manier waarop wij het water voor u zuiveren en welke rol de duinen hierbij spelen.

Ervaar de zuivere rust van onze duinen

Bent u nieuwsgierig naar onze duinen? U bent van harte welkom. Op de paden, in De Tapuit (ons bezoekerscentrum), bij de waterspeelplaats of in het vrolijke Monkeybos.