De duinen van Dunea

Welkom!

Dunea beheert de duingebieden tussen Monster en Kijkduin en tussen Scheveningen en Katwijk: Solleveld, Meijendel en Berkheide. Deze drie gebieden hebben nagenoeg dezelfde functies: we winnen er ons water, beheren de natuur en zorgen ervoor dat mensen er kunnen recreëren. Daarnaast zijn de duingebieden ook als zeewering belangrijk. Dunea werkt continu aan een goede balans tussen de verschillende functies. De duinen maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Volg ook het 5000-soortenjaar

Nationaal Park Hollandse Duinen behoort tot een van de rijkste natuurgebieden van Nederland. Daarom is 2018 door Dunea, Staatsbosbeheer en EIS kenniscentrum insecten uitgeroepen tot het 5000-soortenjaar. Wij gaan, samen met veel vrijwilligers, de uitdaging aan om meer dan 5000 verschillende soorten te vinden. Zo maken we de rijke flora en fauna van dit prachtige gebied zichtbaar.

Website 5000-soortenjaar

Het is heerlijk genieten in de duinen. Met de wind door je haren zie je elke keer weer iets anders.

Onze duingebieden

/duinen/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/galloway-rund.ashx

Meijendel

In Meijendel ontdek je het bos en de hoge duinen en heb je een geweldig uitzicht over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. De afwisseling in het gebied maakt van elk bezoek een avontuur.

Ontdek Meijendel

/duinen/-/media/images/duinen/solleveld-homepage.ashx

Solleveld

Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied. Bijzonder zijn de eikenbomen in het gebied, omdat deze nergens anders in Nederland zo dichtbij de zee staan.            

Ontdek Solleveld

/duinen/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/berkheide.ashx

Berkheide

Berkheide is een vrij open gebied met veel duingraslanden, natte duinvalleien en bijzondere planten. Wij beschermen de kwetsbare natuur en daarom is Berkheide niet toegankelijk voor bezoekers.

Ontdek Berkheide