Onze duinen


De duinen zorgen voor ons water.
Wij zorgen voor onze duinen.


Dunea beheert drie duingebieden tussen Monster en Katwijk, welke deel uitmaken van Nationaal Park Hollandse Duinen. Het gaat om de duinen van Solleveld, Meijendel en Berkheide. Deze duinen zijn van groot belang voor de productie van ons betrouwbare drinkwater. Het is een prachtig natuurgebied dat ons helpt om u het beste water te geven.

Dat heeft te maken met de speciale manier waarop wij ons water zuiveren. Uniek in de wereld! Wij gebruiken de reinigende kracht van de natuur. En daarom zorgen wij goed voor dit gebied.

De dieren, planten en de duinen zelf, ze spelen allemaal een rol. Zo zorgen de runderen dat ongewenste grassen geen kans krijgen en zuivert het duinzand het water van bacteriën en virussen. Je zou kunnen zeggen dat ze bij ons ‘in dienst' zijn. Wat ze daarvoor terugkrijgen? Wij zorgen ervoor dat hun leefomgeving puur is. En dat ze de rust krijgen om ongestoord te groeien en te bloeien. Hier op onze website komt u meer te weten over de manier waarop wij het water voor u zuiveren en welke rol de duinen hierbij spelen.

Ervaar de rust van onze duinen

Bent u nieuwsgierig naar onze duinen? U bent van harte welkom. Op de paden, in De Tapuit (ons bezoekerscentrum), bij de waterspeelplaats of in het vrolijke Monkeybos.