De duinen van Dunea

Welkom!

Dunea beheert de duingebieden tussen Monster en Kijkduin en tussen Scheveningen en Katwijk: Solleveld, Meijendel en Berkheide. Deze drie gebieden hebben nagenoeg dezelfde functies: we winnen er ons water, beheren de natuur en zorgen ervoor dat mensen er kunnen recreëren. Daarnaast zijn de duingebieden ook als zeewering belangrijk. Dunea werkt continu aan een goede balans tussen de verschillende functies. De duinen maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Denk je graag mee over het natuur- en recreatiebeheer van Dunea?

Dan zijn wij op zoek naar jou! De Belangenraad Meijendel is op zoek naar een nieuw lid. Wij zijn op zoek naar een enthousiast en betrokken persoon die op persoonlijke titel deel uit wil maken van de Belangenraad en bij wil dragen aan de discussies en advisering over natuur en recreatie in Meijendel. Vanwege de huidige samenstelling van de Belangenraad gaat de voorkeur uit naar iemand woonachtig in de omgeving van Meijendel, die zelf graag regelmatig Meijendel bezoekt op een recreatieve manier (als wandelaar, hardloper of fietser). Het hebben van een hond is een pré.

Check de hele vacature

Onze duingebieden

/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/galloway-rund.ashx

Meijendel

In Meijendel ontdek je het bos en de hoge duinen en heb je een geweldig uitzicht over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. De afwisseling in het gebied maakt van elk bezoek een avontuur.

Ontdek Meijendel

/-/media/images/duinen/solleveld-homepage.ashx

Solleveld

Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied. Bijzonder zijn de eikenbomen in het gebied, omdat deze nergens anders in Nederland zo dichtbij de zee staan.            

Ontdek Solleveld

/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/berkheide.ashx

Berkheide

Berkheide is een vrij open gebied met veel duingraslanden, natte duinvalleien en bijzondere planten. Wij beschermen de kwetsbare natuur en daarom is Berkheide niet toegankelijk voor bezoekers.

Ontdek Berkheide

Het is heerlijk genieten in de duinen. Met de wind door je haren zie je elke keer weer iets anders.