De duinen van Dunea

Welkom!

Dunea beheert de duingebieden tussen Monster en Kijkduin en tussen Scheveningen en Katwijk: Solleveld, Meijendel en Berkheide. Deze drie gebieden hebben nagenoeg dezelfde functies: we winnen er ons water, beheren de natuur en zorgen ervoor dat mensen er kunnen recreëren.

Daarnaast zijn de duingebieden ook als zeewering belangrijk. Dunea werkt continu aan een goede balans tussen de verschillende functies. De duinen maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Lees meer over onze duingebieden

Seizoenswandeling: Speuren naar reeën, met duinwachter Hans

Wandelroute speuren naar reeen

In het voorjaar staat de wandeling van duinwachter Hans centraal. Deze wandeling is 5 km en gaat door Meijendel. Tijdens de wandeling loop je door verschillende leefgebieden van reeën. Je maakt ook een goede kans om ze te zien!

Meer informatie

Slechtvalken watertoren Scheveningen Dunea

Volg de kerkuilen en slechtvalken live!

Het broedseizoen is begonnen en dat is voor ons het moment om de nestcams in ons bezoekerscentrum De Tapuit en bovenin de watertoren in Scheveningen weer aan te zetten. Waar de nestcast bij De Tapuit al jaren bezet wordt door een kerkuilenpaar, hebben de slechtvalken het mooiste plekje van de toren veroverd. We kunnen het met 4 camera’s allemaal volgen de komende maanden.

Volg de kerkuilen

Volg de slechtvalken

 

Nieuws

/-/media/images/nieuws/spoelwaterverwerking-mobiel-website.ashx

Ons spoelwater wordt nu ook drinkwater!

Dankzij een nieuwe installatie op productielocatie Scheveningen, kan spoelwater uit ons nazuiveringsproces nu zelfs drinkwater worden. Hiermee...

Lees meer over Ons spoelwater wordt nu ook drinkwater!

/-/media/images/nieuws/brak-grondwater-mobiel-website.ashx

Lezing: Drinkwatervoorziening onder druk

Brak grondwater, nieuwe bron voor drinkwater? Dunea doet hier onderzoek naar. Op 16 mei organiseren we een lezing over wat brak grondwater is en hoe...

Lees meer over Lezing: Drinkwatervoorziening onder druk

/-/media/images/nieuws/01122021-893x414-waalsdorp_klok-mobile-header.ashx

Dodenherdenking Waalsdorpervlakte

Op 4 mei zal tijdens de herdenkingsceremonie de Bourdonklok op de Waalsdorpervlakte weer klinken, terwijl belangstellenden langs het monument worden...

Lees meer over Dodenherdenking Waalsdorpervlakte

Onze duingebieden

/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/galloway-rund.ashx

Meijendel

In Meijendel ontdek je het bos en de hoge duinen en heb je een geweldig uitzicht over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. De afwisseling in het gebied maakt van elk bezoek een avontuur.

Ontdek Meijendel

/-/media/images/duinen/solleveld-homepage.ashx

Solleveld

Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied. Bijzonder zijn de eikenbomen in het gebied, omdat deze nergens anders in Nederland zo dichtbij de zee staan.            

Ontdek Solleveld

/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/berkheide.ashx

Berkheide

Berkheide is een vrij open gebied met veel duingraslanden, natte duinvalleien en bijzondere planten. Wij beschermen de kwetsbare natuur en daarom is Berkheide niet toegankelijk voor bezoekers.

Ontdek Berkheide

Het is heerlijk genieten in de duinen. Met de wind door je haren zie je elke keer weer iets anders.