De duinen van Dunea

Welkom!

Dunea beheert de duingebieden tussen Monster en Kijkduin en tussen Scheveningen en Katwijk: Solleveld, Meijendel en Berkheide. Deze drie gebieden hebben nagenoeg dezelfde functies: we winnen er ons water, beheren de natuur en zorgen ervoor dat mensen er kunnen recreëren. Daarnaast zijn de duingebieden ook als zeewering belangrijk. Dunea werkt continu aan een goede balans tussen de verschillende functies. De duinen maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Het is heerlijk genieten in de duinen. Met de wind door je haren zie je elke keer weer iets anders.
Activiteiten vogelhuisjes Dunea De Tapuit bezoekerscentrum

Timmer je eigen vogelhuisje bij De Tapuit

De lente barst los en veel vogels zijn op zoek naar een mooie plek om te broeden. Jij kunt ze hiermee helpen! Timmer op woensdag 18 april je eigen vogelhuisje bij De Tapuit. Je kunt je aanmelden voor de volgende tijdstippen: 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur. Natuurlijk neem je jouw vogelhuisje mee naar huis om op te hangen. En dan afwachten, wie zal jouw huisje gaan bewonen?

De kosten voor deze activiteit bedragen € 7,50 per kind. Geschikt voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar.

Meld je hier aan!

Onze duingebieden

/duinen/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/galloway-rund.ashx

Meijendel

In Meijendel ontdek je het bos en de hoge duinen en heb je een geweldig uitzicht over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. De afwisseling in het gebied maakt van elk bezoek een avontuur.

Ontdek Meijendel

/duinen/-/media/images/duinen/solleveld-homepage.ashx

Solleveld

Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied. Bijzonder zijn de eikenbomen in het gebied, omdat deze nergens anders in Nederland zo dichtbij de zee staan.            

Ontdek Solleveld

/duinen/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/berkheide.ashx

Berkheide

Berkheide is een vrij open gebied met veel duingraslanden, natte duinvalleien en bijzondere planten. Wij beschermen de kwetsbare natuur en daarom is Berkheide niet toegankelijk voor bezoekers.

Ontdek Berkheide