De duinen van Dunea

Welkom!

Dunea beheert de duingebieden tussen Monster en Kijkduin en tussen Scheveningen en Katwijk: Solleveld, Meijendel en Berkheide. Deze drie gebieden hebben nagenoeg dezelfde functies: we winnen er ons water, beheren de natuur en zorgen ervoor dat mensen er kunnen recreëren. Daarnaast zijn de duingebieden ook als zeewering belangrijk. Dunea werkt continu aan een goede balans tussen de verschillende functies. De duinen maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Het is heerlijk genieten in de duinen. Met de wind door je haren zie je elke keer weer iets anders.
Bijenorchis

Open dag Kikkervalleien Kom je ook? 

De Kikkervalleien is een bijzonder gebied in Meijendel. Normaal gesproken is dit niet toegankelijk voor publiek, maar op 24 juni - tussen 11.00 en 15.00 uur - kun je dit dynamische duingebied met eigen ogen bekijken. Loop via een wandelroute van 1,5 kilometer door de valleien. De natuur heeft hier vrij spel en er leven veel bijzondere planten en dieren. Bekijk prachtige orchideeën, mooie vlinders en allerlei waterdieren. Ervaren excursieleiders vertellen je de mooiste verhalen over duin en water. Deze unieke belevenis mag je niet missen! De wandelroute start langs de Ganzenhoekweg, tussen de watertoren Scheveningen en hotel Duinoord. Toegang is gratis.

Onze duingebieden

/duinen/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/galloway-rund.ashx

Meijendel

In Meijendel ontdek je het bos en de hoge duinen en heb je een geweldig uitzicht over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. De afwisseling in het gebied maakt van elk bezoek een avontuur.

Ontdek Meijendel

/duinen/-/media/images/duinen/solleveld-homepage.ashx

Solleveld

Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied. Bijzonder zijn de eikenbomen in het gebied, omdat deze nergens anders in Nederland zo dichtbij de zee staan.            

Ontdek Solleveld

/duinen/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/berkheide.ashx

Berkheide

Berkheide is een vrij open gebied met veel duingraslanden, natte duinvalleien en bijzondere planten. Wij beschermen de kwetsbare natuur en daarom is Berkheide niet toegankelijk voor bezoekers.

Ontdek Berkheide