De duinen van Dunea

Welkom!

Dunea beheert de duingebieden tussen Monster en Kijkduin en tussen Scheveningen en Katwijk: Solleveld, Meijendel en Berkheide. Deze drie gebieden hebben nagenoeg dezelfde functies: we winnen er ons water, beheren de natuur en zorgen ervoor dat mensen er kunnen recreëren.

Daarnaast zijn de duingebieden ook als zeewering belangrijk. Dunea werkt continu aan een goede balans tussen de verschillende functies. De duinen maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.

Lees meer over onze duingebieden

De vele wegen naar Meijendel 

Auto bij de TapuitMeijendel is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Zuid-Holland. Er zijn dus vele toegangen tot het gebied, ondanks dat we een deel van het beschermde natuurgebied gereserveerd houden voor kwetsbare natuur en drinkwater. 

Kies jouw weg

Onze duingebieden

/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/galloway-rund.ashx

Meijendel

In Meijendel ontdek je het bos en de hoge duinen en heb je een geweldig uitzicht over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. De afwisseling in het gebied maakt van elk bezoek een avontuur.

Ontdek Meijendel

/-/media/images/duinen/solleveld-homepage.ashx

Solleveld

Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied. Bijzonder zijn de eikenbomen in het gebied, omdat deze nergens anders in Nederland zo dichtbij de zee staan.            

Ontdek Solleveld

/-/media/images/duinen/onze-duingebieden-ticketbox/berkheide.ashx

Berkheide

Berkheide is een vrij open gebied met veel duingraslanden, natte duinvalleien en bijzondere planten. Wij beschermen de kwetsbare natuur en daarom is Berkheide niet toegankelijk voor bezoekers.

Ontdek Berkheide

Niels met uitzicht over duinen

Een unieke kijk op de duinen

Onze duingebieden Berkheide, Solleveld en Meijendel zijn een belangrijke plek voor een grote verscheidenheid aan bloemen, planten, dieren en mensen. Deze gebieden maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen. Wij beheren deze prachtige, kwetsbare en veerkrachtige natuur en beschermen de drinkwaterwinning. Dat doen we al bijna 150 jaar en dat doen we niet alleen. Samen met vrijwilligers en (natuur)organisaties beschermen we onze gebieden met veel passie en plezier. Lees op deze pagina alle duinverhalen.

Lees alle duinverhalen

Nieuws

/-/media/images/duinen/duinverhalen/winactie-duindieren-top-10/winactie-duindierentop10-mobile.ashx

Lancering winactie: duindieren top 10

De afgelopen maanden hebben we wekelijks de #duinverhalen van collega’s en vrijwilligers gedeeld. In hun verhalen lees je waarom zij met zoveel passie...

Lees meer over Lancering winactie: duindieren top 10

/-/media/images/duinen/monkeybos-banner-mobile.ashx

Omgevingsdienst: Speelbos is niet schadelijk voor natuur

Kinderen kunnen spelenderwijs kennis blijven maken met de natuur in duingebied Meijendel. Actiegroep Hart voor Meijendel stelde het Monkeybos ter...

Lees meer over Omgevingsdienst: Speelbos is niet schadelijk voor natuur

/-/media/images/nieuws/01122021-893x414-waalsdorp_klok-mobile-header.ashx

4 mei Dodenherdenking Waalsdorpervlakte

Op 4 mei zal tijdens de herdenkingsceremonie de Bourdonklok op de Waalsdorpervlakte weer klinken, terwijl belangstellenden langs het monument worden...

Lees meer over 4 mei Dodenherdenking Waalsdorpervlakte

Het is heerlijk genieten in de duinen. Met de wind door je haren zie je elke keer weer iets anders.