Kraanwaterdag 2022 op 28 september

Op woensdag 28 september 2022 is het zover! Dan kunnen alle basisscholen en bso’s in heel Nederland weer deelnemen aan de Nationale Kraanwaterdag. Dit jaar staat de Nationale Kraanwaterdag in het teken van het thema ‘kraanwater, gewoon bijzonder!’.

Het is tenslotte niet vanzelfsprekend dat er altijd schoon water uit de kraan komt. Alle drinkwaterbedrijven in Nederland doen mee en vanaf nu kunnen basisscholen en bso’s zich weer aanmelden voor deze dag.

 

Dit wordt de derde keer dat Dunea meedoet. Vorig jaar hebben ruim 200.000 leerlingen deelgenomen, waarvan ruim 17.000 in ons leveringsgebied. Een groep Dunea collega's, actief als gastdocent, hebben gastlessen gegeven op verschillende scholen in Zuid-Holland.

 

Gratis lesmateriaal 

Alle kinderen drinken op Kraanwaterdag alleen kraanwater. Scholen en bso's die zich inschrijven voor Kraanwaterdag, ontvangen gratis materialen als een handleiding, een digitale les met filmpjes en quizzen, een leerzaam doebladen knutselvlogs. 

Aanmelden

Alleen juffen of meesters kunnen groepen van school of bso aanmelden voor Kraanwaterdag. Help mee en wijs hen op KraanwaterdagSta je zelf voor een klas of groep? Meld je dan aan op www.kraanwaterdag.nl/aanmelden.