Maandelijks betalen

Betaal maandelijks uw factuur

U bent van ons gewend dat u elke 3 maanden een voorschotfactuur aan ons betaalt en 1 keer per jaar een periodeafrekening. Het is nu ook mogelijk maandelijks uw voorschotfacturen te betalen.

 

U regelt dit gemakkelijk via Mijn Dunea
  • Ga naar Mijn Dunea en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Klik in het blok 'Mijn voorschot' op de knop 'Voorschot'.
  • Klik op 'Termijn wijzigen'. 
  • Selecteer nu 'Maandelijks' onder het kopje betaaltermijn.
  • U ziet direct wat uw nieuwe voorschotbedrag per maand wordt.
  • Klik op Opslaan. U ziet een bevestiging op uw scherm en u ontvangt een bevestiging per e-mail.
De wijziging gaat in vanaf de volgende voorschotfactuur.

Heeft u vragen?

Staat uw vraag hier niet bij, stuur ga dan naar onze contactpagina voor meer informatie.

 

Veelgestelde vragen

Wat wordt het nieuwe maandelijkse voorschotbedrag?

Het kwartaalbedrag dat u nu betaalt wordt omgerekend naar een bedrag per maand. Als u de wijziging doorgeeft via Mijn Dunea ziet u gelijk wat uw nieuwe voorschotbedrag per maand wordt.

Hoeveel voorschotten ga ik betalen?

Als u elk jaar op hetzelfde moment uw meterstand doorgeeft dan betaalt u 11 voorschotten los en 1 voorschot wordt berekend in de periodeafrekening. Geeft u uw meterstand wat eerder of later door dan betaalt u 10 of 12 voorschotten. Als u tussentijds overgaat van betalen per kwartaal naar maandelijks betalen kan dit aantal anders zijn. Op Mijn Dunea ziet u altijd een volledig overzicht van de voorschottenfacturen die al zijn gemaakt. 

Hoe zie ik welke voorschotten er berekend zijn

Een actueel overzicht van uw facturen vindt u op Mijn Dunea. Op de volgende periodeafrekening staat ook een overzicht van de voorschotfacturen die verrekend zijn met die factuur.

Wanneer gaat maandelijks betalen in als ik het heb gewijzigd?

Stel uw laatste voorschotfactuur was voor het kwartaal januari, februari en maart. U heeft voor deze periode dit voorschot al betaald en u wijzigt in één van deze maanden uw betaaltermijn. Uw eerste maandelijkse voorschot wordt dan april.

Kan ik nog wel per kwartaal betalen?

Wilt u maandelijks gaan betalen, maar weet u niet zeker of het iets voor u is? Via Mijn Dunea past u uw betaaltermijn gemakkelijk weer aan naar betalen per kwartaal. 

Waarom zijn jullie overgestapt naar maandelijks betalen?

Klanten gaven bij ons aan dat zij graag maandelijks wilden betalen om zo ook de administratie beter bij te kunnen houden. Ook wij vonden het niet meer van deze tijd om één keer in de drie maanden te betalen voor een afgenomen dienst of product. Wij hopen dat met maandelijks betalen er minder betalingsachterstanden ontstaan.