Instagram duingebieden_dunea

Hier vind je de Instagramposts die geplaatst zijn op het account duingebieden_dunea. Meer informatie lees je via de links onder de posts.

Bord Oranjehotel

5 mei 2022

Ben jij vrij vandaag en wil je een bijzondere wandeling maken? In ons prachtige natuurgebied in Nationaal Park Hollandse Duinen bevinden zich veel cultuurhistorische monumenten. Bijvoorbeeld rijksmonument De Waalsdorpervlakte en het Oranjehotel, de gevangenis in Scheveningen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog in totaal zo'n 25 duizend mensen door de Duitsers gevangen werden gehouden. Tijdens de wandelroute 'Meijendel-Zuid: een zee aan verhalen’ vertellen we je er graag meer over. Meer informatie?Kijk op onze pagina's met alle wandelingen.

Bourdonklok Waalsdorpervlakte

4 mei 2022

Zoals elk jaar herdenken we vandaag bij het verzetsmonument op de Waalsdorpervlakte de oorlogsslachtoffers. Tijdens de herdenkingsceremonie klinkt de Bourdonklok, terwijl belangstellenden langs het monument worden geleid. Wat betekent dit voor jou? De fiets- en wandelpaden naar de Waalsdorpervlakte zijn vandaag tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten. We adviseren je om een alternatieve route naar je bestemming te kiezen. Kom je naar de herdenking op de Waalsdorpervlakte? Doe dit dan bij voorkeur op de fiets.

Duincampus Meijendel Dunea

29 april 2022

Heb jij nieuwsgierige kinderen? En willen jullie lekker naar buiten in de meivakantie? Kom dan een gratis speurtocht doen in onze Duincampus! Ontdek van alles over water, de geschiedenis van of de natuur in onze duinen. De speurtocht is in ons bezoekerscentrum op te halen en is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Meer over de Duincampus

Duincampus

5 april 2022

Vandaag is het Nationale Buitenlesdag! Heb jij wel eens buitenles gehad? Buitenles = een gewone schoolles, maar dan zo aangepast dat hij buiten gegeven kan worden. Doordat de kinderen mogen bewegen, wordt de les leuker, gezonder én blijft de informatie beter hangen. Maar kan geschiedenisles ook buiten dan? Jazeker, in onze Duincampus! Aan de hand van verrassende opdrachten kun je er van alles leren over de geschiedenis van ons duingebied, hoe we drinkwater maken met de duinen en welke dieren en planten er wonen.

Meer over de Duincampus

Eerste ei kerkuilen 2022

28 maart 2022

Ook bij onze kerkuilen in De Tapuit is gezinsuitbreiding. Het eerste ei is 25 maart gelegd. Er wordt al goed voor gezorgd. Uiteraard zijn we benieuwd hoeveel eieren er dit jaar weer komen.

Volg de kerkuilen

Slechtvalk eerste ei

17 maart 2022

Wat een goed nieuws! Het eerste ei bij ons slechtvalkenpaar, woonachtig bovenin de nestkast van de watertoren in Scheveningen, is een feit! Benieuwd hoeveel er nog meer volgen? Tijdens het broedseizoen kun je ze 24/7 live volgen.

Bekijk de live beelden

Fietsreparatiezuil Scheveningen

10 maart 2022

We zijn erg blij met de opening van de reparatiezuil in ons mooie duingebied, onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Nog meer reden om de duinen op de fiets te ontdekken! Je kunt de reparatiezuil vinden vlakbij Onder de Watertoren in Scheveningen. Bekijk hier onze verrassende cultuurhistorische fietsroutes.

Slechtvalk

8 maart 2022

Onze nestcams zijn weer live! Volg het leven van onze kerkuilen en slechtvalken live via onze camera’s in De Tapuit en de watertoren. Ben jij ook benieuwd naar alle ontwikkelingen dit seizoen? Kijk dan snel op www.dunea.nl/duinen.

Wandelroute speuren naar reeen Hans

7 maart 2022

De nieuwe seizoenswandeling 'Speuren naar reeën' met duinwachter Hans staat live. De wandeling is 5 km en gaat door Meijendel. Je loopt tijdens de wandeling door verschillende leefgebieden van reeën. Je maakt ook een goede kans om ze te zien! Lijkt dat je wat? Download de wandeling.

Meer informatie

pasgeboren veulen koninkpaarden

26 februari 2022

Beschuit met muisjes bij onze kudde konikpaarden in het Zeeduin! Onze collega’s zagen tot hun grote verrassing dit veulen van 2 dagen oud met moeders meelopen. Heb jij het veulen al gezien? Vanaf het fietspad, Ganzenhoek en Meijendelseslag kun je het veulen tegenkomen. Houd, zoals altijd, wel afstand van de kudde.

Speurtocht Zoek de lente

25 februari 2022

Ga op zoek naar de lente in Meijendel tijdens de voorjaarsvakantie! We hebben speciaal voor deze vakantie een leuke speurtocht uitgezet voor het hele gezin. Terwijl je de route volgt, speur je op de grond, in de lucht en kijk je goed om je heen. Ontdek van alles over duin én water! Je kunt de speurtocht gratis bij ons ophalen. De route is 1,5 km en gaat door het Monkeybos. Kom je ook?

Bekijk onze openingstijden

Werkzaamheden Prinsenweg Scheveningen

22 februari 2022

Vanaf vandaag gaan we aan de slag met schoonmaakwerkzaamheden aan winningen langs fietspad Prinsenweg. Dit is vanaf de kiosk Onder de Watertoren tot aan de fietsenstalling eerste strandslag/opgang naar het naaktstrand.

De werkzaamheden worden de eerste 1,5 week uitgevoerd met een kleine vrachtwagen en mobiele kraan. Hierna zal nog ongeveer 2 dagen een camerawagen aanwezig zijn voor een inwendige inspectie na de schoonmaak.

Tijdens de werkzaamheden blijven de fiets- en wandelpaden beschikbaar. Het ruiterpad wordt op sommige momenten tijdelijk afgesloten. Ruiters worden omgeleid via het naastgelegen fietspad.

Lees nieuwsbericht

De Tapuit

9 februari 2022

De duinen zorgen voor ons water. Wij zorgen voor de duinen. Daar vertellen we je graag van alles over! Waarvoor je nog meer bij ons terecht kunt? Bekijk deze video!

Meer over De Tapuit

Oeverkruid

28 januari 2022

Het gaat goed met de biodiversiteit in de duinen! Uit 20 jaar plantonderzoek blijkt dat bijzondere plantensoorten zijn teruggekeerd of stabiel zijn gebleven. 
Harrie van der Hagen, landschapsecoloog Dunea, leidt dit veldonderzoek al vanaf het begin, samen met een groep trouwe vrijwilligers. "We doen er alles aan om soorten te behouden en genieten van dit werk."

Lees nieuwsbericht

Roodborstje

28 januari 2022

Doe je vandaag en dit weekend ook mee aan de Nationale Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming? Meedoen is leuk en makkelijk en met de gegevens help je de vogels te beschermen.

Meer informatie

De Tapuit weer open

26 januari 2022

Vanaf vandaag is het bezoekerscentrum weer open! Elke dag (behalve maandag) van 10.00 tot 17.00 uur kun je bij ons binnenlopen. We vertellen je graag van alles over de natuur, de dieren die in de duinen wonen en hoe de duinen ons helpen drinkwater te maken.

Meer over De Tapuit

Verduurzamen Meijendel

21 januari 2022

Je elektrische fiets opladen bij de paardenstal terwijl je een terrasje doet. Nieuwe bestrating, zitgelegenheid, bebording en een nieuwe waterspeelplaats die meer past bij de natuurlijke omgeving. Het kan straks dankzij een besluit dat het college van de Gemeente Wassenaar deze week heeft genomen.

Lees nieuwsbericht

Recreanten fietsen in duinen

20 januari 2022

Meijendel is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nationaal Park Hollandse Duinen en in Zuid-Holland. Om helemaal één te worden met de natuur kom je natuurlijk het liefst op de fiets, met het OV of de elektrische scooter. Dan is er de minste uitstoot van CO2 en stikstof. Maar wist je ook dat er meer dan één ingang is? Ontdek ze en beleef Meijendel steeds op een andere manier!

Meer over de verschillende ingangen

Kastanjeboom Meijendel

14 januari 2022

Deze grote paardenkastanje staat al zo’n 90 jaar op de Brink voor ons bezoekerscentrum in Meijendel. Op de foto van de theetuin uit ongeveer 1925 zie je de boom toen hij nog een jong boompje was. Helaas is deze boom ziek en niet meer te redden. Hij heeft een ziekte die de laatste jaren veel in Nederland voorkomt: de paardenkastanjebloedingsziekte.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen, wordt de boom aanstaande maandag gekapt. Op de plek van de kastanje wordt een walnotenboom geplant. Het hout van de kastanjeboom krijgt een nuttige bestemming: de stam wordt gebruikt om een sluiproute af te sluiten en het takhout gaat naar het Monkeybos.

 

Hertenkamp Wassenaar

14 januari 2022

De Hertenkamp in Wassenaar krijgt een opknapbeurt. Daarom is het gebied tijdelijk afgesloten voor het publiek. Paden worden verbeterd en er komt een route speciaal voor rolstoelgebruikers en bezoekers met een kinderwagen of rollator. Nog meer natuurbeleving voor iedereen.

Lees nieuwsbericht

Galloway

3 december 2021

Zin in een lekkere wandeling dit weekend door onze mooie duinen? De nieuwe seizoenswandeling met duinwachter Jan staat live (7km). In zijn voetsporen ga je in Kijfhoek & Bierlap op zoek naar grote grazers. Tijdens deze wandeling leer je alles over de konikpaarden en gallowayrunderen. Vergeet geen dagkaart te kopen. Deze is verplicht in Kijfhoek & Bierlap om de kwetsbare natuur te beschermen.

Bekijk de wandeling

Buntgras

3 november 2021

Het Buntgras in de stuifkuil was voor duinwachter Ruben niet te missen. Eén plukje groen in contrast met al het zand. Wist je trouwens dat onze schapen Buntgras vies vinden? Komt omdat het nergens naar smaakt denkt Ruben. Wij laten het Buntgras natuurlijk ook staan en geloven de schapen op hun woord.

Solleveld

22 oktober 2021

Wijkinfo schreef een mooi artikel over Solleveld. In de herfsteditie (nr. 4) vertelt onze duinwachter Gino wat Solleveld zo belangrijk maakt en hoe wij in dit gebied drinkwater maken met de natuur.

Download het artikel

Duincampus

20 oktober 2021

Tussen de buien door toch even naar buiten met de kinderen? Kom lekker klimmen en klauteren in het Monkeybos of ga op onderzoek uit in de Duincampus. En wist je al dat we een speciale herfstspeurtocht hebben voor het hele gezin? Blijf je liever binnen? Ga op thuisavontuur en haal duin en water naar je toe en kies uit allerlei leuke doe-dingen voor het hele gezin.

Bekijk onze activiteiten

De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea

17 oktober 2021

Kom jij ook bij ons op avontuur? Al meer dan 1000 jaar zijn onze duinen een bron van leven vol geheimen. Ontdek in ons vernieuwde bezoekerscentrum hoe de duinen ons helpen bij het maken van water en hoe alles samen groeit en bloeit. Tot snel!

Meer informatie over de duinen

Herfstspeurtocht

15 oktober 2021

Een leuke activiteit voor de herfstvakantie? Kom naar Meijendel in Nationaal Park Hollandse Duinen! We hebben een herfstspeurtocht uitgezet voor het hele gezin. Je kunt 'm t/m 24 oktober gratis ophalen bij De Tapuit. De speurtocht is 1,5 kilometer lang en komt door het Monkeybos.

Meer over de speurtocht

Paddenstoelen

12 oktober 2021

Nu de herfst weer zijn intrede doet, begint de natuur zichtbaar te veranderen. Zo verkleuren de bladeren aan de bomen en zijn er weer veel soorten paddenstoelen. Hierbij wat mooie sfeerbeelden van onze duinwachters David, Eva, Ruben en Jasper.

WaterLoop Katwijk

10 oktober 2021

Al plannen voor vandaag? Trek je wandelschoenen aan en ga op pad! Doe bijvoorbeeld de WaterLoop. Dit is een wandelroute door Katwijk van 10 km die de bijzondere band van Katwijk met het water op de kaart zet. Doe je liever een andere wandeling?

Bekijk al onze wandelingen

Bomenwandeling Wilco

1 oktober 2021

Al plannen voor dit weekend? Het is regenachtig, maar tussen de buien door is er vast wel tijd voor een mooie wandeling! Nu het herfst is, staat onze speciale bomenwandeling met duinwachter Wilco centraal. Deze wandeling vertelt je van alles over de bomen die je op je pad tegenkomt in Meijendel. Wist je bijvoorbeeld dat sommige bomen wel honderden jaren oud kunnen worden? Stel je voor wat die allemaal hebben meegemaakt!

Meer over de wandeling

De Tapuit

29 september 2021

Al in ons vernieuwde bezoekerscentrum geweest? Kom een keer kijken! Wendy en Adrie vertellen je in deze video wat je er allemaal kunt doen. Nieuwsgierig? Bekijk de video en kom gerust een keer langs! Tot snel!

Meer over De Tapuit

Duincampus duinwachters

25 september 2021

Speciaal voor kinderen: duinwachtersspreekuur in de Duincampus. Zondag 26 september om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Heb jij je altijd al afgevraagd wat voor dieren je in de duinen kunt tegenkomen? Of waar het water uit jouw kraan vandaan komt? Kom dan zondag naar de Duincampus en vraag het zelf aan één van onze duinwachters! Liever zelf op onderzoek uit? Doe dan één van de toffe duinspeurtochten. Bekijk hier de andere activiteiten tijdens de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen.

De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea

24 september 2021

We waren natuurlijk alweer open, maar vandaag is ons bezoekerscentrum officieel geopend door kinderen! Kom je ook snel kijken? Er is een compleet nieuwe expositie met allerlei leuke duin- en waterbelevenissen voor jong en oud, duurzaamheidstips én inspiratie voor bezoeken op andere plekken in Nationaal Park Hollandse Duinen.

Lees nieuwsbericht

De Tapuit

23 september 2021

Wist je dat onze koeien 365 dagen van het jaar de grasmaaiers van ons duingebied zijn? Ontdek meer geheimen van de duinen in ons vernieuwde bezoekerscentrum in Meijendel, Nationaal Park Hollandse Duinen. Laat je verrassen door de compleet nieuwe tentoonstelling en kom van alles te weten over duin en water! We zien je snel!

Bekijk de video

De week van Nationaal Park Hollandse Duinen

17 september 2021

Op 25 september start De week van Nationaal Park Hollandse Duinen. Een week vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en divers het gebied is. Kom je ook?

Lees nieuwsbericht

Konikspaarden

15 september 2021

Misschien heb je deze zes al gezien? Sinds begin september kun je onze konikspaarden weer tegenkomen op het fietspad van de Ganzenhoek. Superleuk natuurlijk als je ze tegenkomt, maar probeer altijd zo'n 25 meter afstand te houden.

Boomkikker Dunea

14 september 2021

Er leven veel soorten amfibieën in de duinen. Dit komt juist ook door de aanwezige infiltratieplassen voor de waterwinning. Wij zien het als onze natuurbeheertaak om natuurkwaliteit en biodiversiteit te behouden en te verbeteren waar dat nodig is. Daarom doen we zelf onderzoek naar flora en fauna en werken we samen met universiteiten en andere onderzoeksinstellingen. Zo leidt Naturalis een onderzoek naar de genetische basis van alle amfibiesoorten van Meijendel en Berkheide. Komen ze uit de regio of van verder?

Lees nieuwsbericht

Duinen Dunea

13 september 2021

Aanstaande zaterdag 18 september organiseert Stichting Duinbehoud de eerste landelijke Dag van de Duinen. De excursies in Meijendel zijn al vol, maar laat dat niet in de weg staan om de duinen te beleven op andere plekken in Nationaal Park Hollandse Duinen of ergens anders langs de Nederlandse kust!

Meer informatie over Dag van de Duinen

Waalsdorpervlakte Open Monumentendag

11 september 2021

Dit weekend is het Open Monumentendag. In ons prachtige natuurgebied in Nationaal Park Hollandse Duinen bevinden zich veel cultuurhistorische monumenten, zoals Rijksmonument De Waalsdorpervlakte. Download één van onze wandelroutes en maak bijvoorbeeld een mooie wandeling tussen het Oranjehotel en de Waalsdorpervlakte. Laat je meenemen langs alle unieke schatten in ons duingebied.

Download onze wandelroutes

De Week van het Nationaal Park Hollandse Duinen

10 september 2021

Wist je dat onze duinen onderdeel zijn van Nationaal Park Hollandse Duinen? Dit strekt zich uit van Hoek van Holland tot Hillegom. Er zijn verrassend mooie plekjes te ontdekken die zelfs de doorgewinterde natuur- of cultuurliefhebber niet altijd weet te vinden. Daarom zetten wij en alle andere terreinbeheerders tijdens 'De week van Nationaal Park Hollandse Duinen 2021' (25 september t/m 3 oktober) de poorten open en bieden exclusieve activiteiten aan. Ook bij Dunea.

Ga met de duinwachters op pad in het prachtige Solleveld, of neem met een lid van het erepeloton een kijkje op de Waalsdorpervlakte. Wees er snel bij! Het aantal plekken is beperkt. Uiteraard is De Tapuit ook gewoon open voor een bezoek.

Lees nieuwsbericht

 

Hei Solleveld

3 september 2021

Het Laarzenpad (Prinsenduin) in Meijendel en de grote ronde in het open duin in Solleveld zijn weer open. Het broedseizoen is ten einde. In Solleveld staat de hei nu prachtig in bloei! Dagkaarten voor Solleveld zijn te koop via onze website.

Koop dagkaarten Solleveld

De Tapuit

9 september 2021

Ben jij al in de vernieuwde Tapuit geweest? Laat je verrassen door de compleet nieuwe tentoonstelling en kom van alles te weten over duin en water! Wist je bijvoorbeeld dat aalscholvers zulke zure poep hebben dat de boom waarop hij zit eraan doodgaat? Bijzonder weetje toch! Dit én nog veel meer kom je te weten in ons vernieuwde bezoekerscentrum. Tot snel!

Bekijk de video

Vraag: wat is de functie van bunkers met op de achtergrond een bunker.

21 augustus 2021

Je hebt de bunkers in Scheveningen vast weleens gezien? Ze zijn gebouwd in de Tweede Wereldoorlog en daarna is de meervleermuis er ingetrokken. De meervleermuis is een unieke en bijzondere soort. Daarom is het belangrijk dat we gezamenlijk uit de buurt van de bunkers blijven, zodat we de meervleermuis zijn rust gunnen. Leuk om meer te weten? @duinwachterjasper vertelt je er graag over.

Kerkuil met boomkikker

17 augustus

Na een mooi seizoen, met uiteindelijk 3 uitvliegende kuikens, zijn pa en ma kerkuil terug in de kerkuilenkast hoog in ons vernieuwde bezoekerscentrum De Tapuit. Daar laten we ze de komende tijd met rust, want de nestcams gaan uit. Of nouja rust, de kerkuil zag de boomkikker duidelijk niet zitten op de plak. Wat was voor jou het bijzonderste moment van dit kerkuilenseizoen?

Meer over de kerkuilen

Vleermuizenwandeling

9 augustus 2021

Heb je zin om in de vakantie een fijne wandeling te maken? Neem eens een kijkje op onze website. Daar staan meerdere leuke wandelingen. Zo ook de nieuwe seizoenswandeling met onze duinwachter Boris. Hij vertelt je van alles over vleermuizen. Wist je bijvoorbeeld al dat de vleermuis een echte insecteneter is? Hij vangt per nacht ongeveer 300 muggen, motjes of kevertjes!

Meer over de wandeling

Addertong

8 augustus 2021

Heb je deze al eens gezien? Dit is de Addertong. Een plant die bij ons in Meijendel groeit in duinvalleien en grazige kruipwilg-/duinvegetaties. Vroeger werd ze Speerkruid genoemd. Een leuk ecologisch weetje is dat deze plant licht zout tolerant is. Ofwel, ze kan kleine hoeveelheden zout verdragen en dat is wel zo handig als je in de duinen groeit.

De foto is gemaakt door duinwachter Niels.

Duincampus Meijendel Dunea

6 augustus 2021

Lekker buitenspelen en de geheimen van het duin ontdekken: dat kan in de Duincampus! Volg één van de 3 routes speciaal gemaakt voor families, vol met leuke vragen en doe-dingen over water en dieren. Haal een duinschrift op in De Tapuit, doe de opdrachten en verdien een duindiploma!

Meer over de Duincampus

Dagvlinders

2 augustus 2021

Deze prachtige foto's zijn gemaakt door duinwachter Niels. Op de eerste foto zie je een hooibeestje en op de tweede een bruin blauwtje. Beide vlinders zijn algemene dagvlinders. Het hooibeestje kan je overal in Meijendel tegenkomen. Het bruin blauwtje komt duinwachter Niels vaak tegen in de zeereep en Bierlap. Ben jij ze al eens tegengekomen in de duinen?

De Tapuit

30 juli 2021

De Tapuit is weer open! Ontdek de geheimen van de duinen in ons vernieuwde bezoekerscentrum. Laat je verrassen door de compleet nieuwe tentoonstelling en winkel. Er is voor iedereen wat te beleven! We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Bekijk de video

Vraag het de duinwachter | honden in de duinen

28 juli 2021

Honden zijn van harte welkom in de duinen, maar wel aangelijnd. Waarom dat belangrijk is? Duinwachter Ruben vertelt je er vanuit Nationaal Park Hollandse Duinen graag meer over!

Bekijk de video

Boomkikker

23 juli 2021

Vandaag zijn de Olympische Spelen begonnen. Wist je dat de dieren in onze duinen ook topsporters zijn? Ze zouden zo mee kunnen doen! Zo kan de boomkikker supergoed klimmen met de zuignapjes aan het einde van zijn vingers en tenen. De mestkever kan maar liefst 1141 keer zijn eigen lichaamsgewicht trekken en de vlo kan uit stand meer dan 100 keer zijn eigen lengte springen. Knap hè! De foto van de boomkikker is gemaakt door onze collega Bart.

Vraag het de duinwachter teken

22 juli 2021

Check jij jezelf en je kinderen altijd goed op teken als je in de natuur bent geweest? Dit is belangrijk om te doen, omdat een teek de ziekte van Lyme kan overdragen. Wat zijn teken? Waar verstoppen ze zich? En wat moet je doen als je een teek hebt? Duinwachter Eva vertelt je er graag meer over!

Meer over teken

Kamperen

20 juli 2021

Genieten van de natuur, dat kan volop in onze duingebieden. Heb jij ook genoten van een heerlijke dag in de duinen? Weet dat het niet is toegestaan om te blijven overnachten of kamperen in het duingebied. Wil je overnachten in een camper, caravan of auto? Zoek dan naar een camping in de omgeving zoals bijvoorbeeld: Paviljoen Duinhorst, Duinrell of Strandcamping Zuidduinen.

Wandelapp Dunea

18 juli 2021

Heb je zin in een fijne wandeling vandaag? De wandelroute Meijendel Zuid - Zee aan verhalen vertelt alles over het rijke verleden van Meijendel. Tijdens een 5 km lange wandeling kom je langs 11 bijzondere punten, waar de geschiedenis van het duingebied wordt verteld in fascinerende video’s. Zo kom je o.a. alles te weten over de akkertjes voor de armen, het Oranjehotel en het vorstelijk verblijf.

Meer over Meijendel

Kerkuilen

16 juli 2021

Is het de grote schoonmaak, nesteldrang of gewoon een slechte dag? Wij weten het niet, maar er werd heel wat heen en weer getrapt afgelopen week in het hok van de kerkuilen bovenin De Tapuit. De jonge uilen hebben allemaal het nest verlaten en komen zo nu en dan op bezoek. We zijn stiekem benieuwd of er nog een tweede nest gaat komen. Collega en ringer Arend vertelde ons dat de kans kleiner is nu de muizenstand in Nederland laag is.

Bekijk de live beelden

Libel Dunea

14 juli 2021

Ben jij deze al eens tegengekomen in Meijendel? Duinwachter Niels maakte deze prachtige foto's. Op de eerste foto zie je een libel genaamd de viervlek en op de andere foto een vuurjuffer. Allebei kan je ze overal in Meijendel in de buurt van water tegenkomen.

Vraag het de duinwachter | Eikenprocessierups

8 juli 2021

Wist je dat de eikenprocessierups voor veel dieren in ons duingebied een lekker hapje is? Helaas heeft deze rups voor ons mensen een vervelende kant, namelijk brandharen die verschillende klachten kunnen veroorzaken. Wat doen wij hieraan? En wat kun jij doen? Duinwachter Boris vertelt je er graag meer over!

Lees nieuwsbericht