De week van Nationaal Park Hollandse Duinen bij Dunea

Van 25 september t/m 3 oktober vieren we de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen. Een week speciaal voor de inwoners van het nationaal park, vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en waardevol de natuur in de regio is. Schrijf je snel in voor één van de activiteiten. De week wordt officieel geopend bij de vernieuwde Tapuit, ons bezoekerscentrum in Meijendel.

Tijdens de week van NPHD vindt er een aantal leuke activiteiten plaats om u als inwoner van het nationaal park kennis te laten maken met verschillende parels in de regio. In de Dunea-gebieden organiseren we de volgende activiteiten:

 • Continu - Wandeling 'Meijendel-Zuid: een zee aan verhalen'
  Download deze wandeling via de Beleefroutes-app.
 • Zaterdag 25 september - Excursie Waalsdorpervlakte (VOLGEBOEKT)
  Loop mee met een expert van het Erepeloton Waalsdorp en luister naar het indrukwekkende verhaal over de geschiedenis van deze bijzondere plek.
 • Zondag 26 september - Op ontdekkingstocht in de Duincampus
  De Duincampus is elke dag open, maar op zondag 26 september kunnen kinderen met al hun vragen over de natuur terecht op het duinwachterspreekuur om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur.
 • Dinsdag 28 (VOLGEBOEKT) en woensdag 29 september - Excursie 'Op verkenning door Solleveld'
  Ons minder bekende maar prachtige natuurgebied achter de watertoren in Monster. Hier vind je een bijzondere mix van zeldzame natuur en een bijna tastbare geschiedenis. Aanmelden kan via de website van Nationaal Park Hollandse Duinen.

In De Tapuit beleef je meer!

Uiteraard is ook de vernieuwde Tapuit open voor een bezoek. Tijdens de week van NPHD gelden de normale openingstijden. Dunea heeft de afgelopen periode haar bezoekerscentrum totaal vernieuwd. De Tapuit is verbouwd tot een modern bezoekerscentrum met verrassende, interactieve informatie voor jong & oud. Behalve een vertrekpunt voor een bezoek aan Meijendel, is het nu ook een inspiratieplek geworden. Inspiratie om duin & water te beleven, om andere gebieden in Nationaal Park Hollandse Duinen te ontdekken en inspiratie om mee naar huis te nemen, zoals duurzaamheidstips.

Ontdek meer

Ook buiten de duingebieden van Dunea zijn er leuke activiteiten. Zo kun je op excursie naar verschillende buitenplaatsen waar je getuige bent van een bijzonder stukje geschiedenis uit voorgaande eeuwen. Of een bodemdierensafari om te ontdekken wat er allemaal onder jouw voeten leeft. Maar ook kunsttentoonstellingen en (avond)wandelingen staan op het programma. Wil je mee met een van de excursies? Kijk dan op de website van Nationaal Park Hollandse Duinen en meld je aan. Alle Dunea-activiteiten zijn kosteloos.