Fietsen door de duinen

Lekker uitwaaien

In het door Dunea beheerde Meijendel, dat onderdeel is van Nationaal Park Hollandse Duinen, kun je heerlijke fietstochten maken. Lekker uitwaaien terwijl je geniet van de prachtige omgeving en het dynamische landschap. Pak de fiets en ga op pad.

Ook wielrenners kunnen vanwege het hoogteverschil uitdagende tochten maken door Meijendel. Onderweg is het genieten geblazen van de mooie natuur en het fantastische landschap. En bij de tapkranen kun je lekker even uitblazen en een verfrissende slok water drinken.

Monument Waalsdorpervlakte

Van Nationaal Monument Oranjehotel naar Waalsdorpervlakte

Deze fietsroute neemt je mee van het Oranjehotel naar de Waalsdorpervlakte, via natuurgebied Meijendel. De route is 11 km lang en leidt je langs cultuurhistorische monumenten 
en landschappen. Zo kom je langs de Hartsenhoek waar vroeger Scheveningse nettenboetsters dagenlang de vissersnetten repareerden en leer je alles over de koninklijke duinvilla.

Download de route

Openbare tapkranen

Fietsroute langs tapkranen

Deze fietsroute neemt je mee langs een aantal van de openbare tapkranen van Dunea. De route gaat door de mooie duinen van Meijendel. Je komt langs prachtige uitzichtpunten en mooie infiltratieplassen. Onderweg kun je genieten van lekker kraanwater uit de openbare tapkranen. De fietstocht start bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. De route is 26,5 kilometer lang.

Download de Fietsroute langs de tapkranen

Culturele fietsroute door de duinen

Betonnen tankmuur uit de  Tweede Wereldoorlog

Al eeuwenlang leven er mensen in de duinen. Deze mooie fietsroute brengt je langs verborgen schatten uit ons rijke verleden. Soms gevormd door mensenhanden, en soms door de natuur. De route leidt je onder andere langs de Bourdonklok, de historische watertoren en andere cultuurhistorische hoogtepunten. In totaal is de route 40 kilometer lang. Het is mogelijk om delen van de route te fietsen: vanuit Den Haag 10.3 km, vanuit Wassenaar 14 km, of vanuit Katwijk (16,1 km).

Download de culturele fietsroute door de duinen