Duingebied Solleveld

Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. De bomen zijn hier gekromd door de zilte zeewind. De eikenbomen in het gebied zijn bijzonder, omdat deze nergens anders in Nederland zo dicht bij de zee staan. Ook kent Solleveld open stukken met heide en struikgewas. Je vindt er veel open stukken met infiltratieplassen. De afwisseling tussen open en gesloten begroeiing laat het karakter van Solleveld zien. Solleveld is alleen toegankelijk met een dagkaart, in verband met de bijzondere en kwetsbare natuur.

Locatie

Monsterseweg 2 2553RL Den Haag

Kwetsbaar gebied

Voor het wandelen in Solleveld heb je een dagkaart nodig. In verband met de bescherming van dit kwetsbare gebied, is er een beperkt aantal dagkaarten beschikbaar. Deze dagkaarten kun je bij De Tapuit, Villa Ockenburgh en online kopen. Beschermers van Stichting Zuid-Hollands Landschap krijgen korting.

Koop een dagkaart

Voor meer informatie kijk in de toegangsvoorwaarden

Plattegrond

Plattegrond Solleveld Dunea
Knobbelzwaan in sloot

Sollebos

Tussen Solleveld en de Monsterseweg ligt het Sollebos. Dit gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars. Het Sollebos bestaat uit prachtige, eeuwenoude eikenbomen. Ook kun je als oplettende wandelaar veel oude, cultuurhistorische walletjes ontdekken. In het voorjaar kleurt de bodem blauw door de vele hyacinten. Er loopt hier een gemarkeerde wandelroute van 1,4 kilometer. Honden zijn helaas niet toegestaan in het Sollebos.