Duingebied Solleveld

Solleveld is een kwetsbaar en bijzonder duingebied en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. De bomen zijn hier gekromd door de zilte zeewind. De eikenbomen in het gebied zijn bijzonder, omdat deze nergens anders in Nederland zo dicht bij de zee staan. Ook kent Solleveld open stukken met heide en struikgewas. Je vindt er veel open stukken met infiltratieplassen. De afwisseling tussen open en gesloten begroeiing laat het karakter van Solleveld zien. Solleveld is alleen toegankelijk met een passe-partout, in verband met de bijzondere en kwetsbare natuur.

Locatie

Haagweg 80
2681 PD Monster

Kwetsbaar gebied

Voor het wandelen in Solleveld heb je en passe-partout nodig. In verband met de bescherming van dit kwetsbare gebied, is er een beperkt aantal passe-partouts beschikbaar. Hierdoor is er een wachtlijst. Je kunt op de wachtlijst voor een passe-partout komen te staan als je beschermer bent van het Zuid-Hollands Landschap bent, dit kost € 20,00. Een passe-partout kost € 12,50 en geeft toegang voor twee volwassenen en drie kinderen (onder de 12 jaar).

Per 1 januari 2020 komen de passe-partouts te vervallen. Dagkaarten kunnen dan gemakkelijk online worden aangeschaft.

Voor meer informatie kijk in de toegangsvoorwaarden

Knobbelzwaan in sloot

Sollebos

Tussen Solleveld en de Monsterseweg ligt het Sollebos. Dit gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars. Het Sollebos bestaat uit prachtige, eeuwenoude eikenbomen. Ook kun je als oplettende wandelaar veel oude, cultuurhistorische walletjes ontdekken. In het voorjaar kleurt de bodem blauw door de vele hyacinten. Er loopt hier een gemarkeerde wandelroute van 1,4 kilometer. Honden zijn helaas niet toegestaan in het Sollebos.