Duingebied Meijendel

Meijendel is een prachtig duingebied en onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Hier kun je heerlijk fietsen en urenlang wandelen. Je ontdekt het bos en de hoge duinen. Ook kun je mooi uitkijken over de infiltratieplassen, die belangrijk zijn voor de waterwinning. Het gebied is erg rijk aan verschillende plant- en diersoorten. De afwisseling in het gebied maakt van elk bezoek een avontuur.

Locatie

Meijendelseweg 40-42
2243 GN Wassenaar

Mini-landschappen

In Meijendel komen veel verschillende planten en dieren voor, waaronder hele bijzondere. Eigenlijk bestaat het duingebied uit allemaal verschillende mini-landschappen. De afwisseling komt door de hoogteverschillen, de invloed van de zee(wind) en het gebruik van het landschap door de mens. Het zand is altijd in beweging en stuift over graslanden, die dan weer veranderen in zandvlaktes. Hoe dichter je bij zee komt, hoe lager de begroeiing.

In welk seizoen je het gebied ook bezoekt, er zijn altijd mooie taferelen in Meijendel te ontdekken. In het voorjaar bloeien meidoorns en in de herfst zijn er veel paddenstoelen te vinden. Tegen de schemering laten veel reeën zich zien. Wie in het voorjaar door het duingebied loopt, kan genieten van een keur aan vogelgeluiden. Meijendel behoort dan ook niet voor niets tot de top tien van de meest vogelrijke natuurgebieden van Nederland. Bovendien komen nergens anders in Nederland zoveel nachtegalen voor.

Koninkpaarden in Meijendel

Kijfhoek & Bierlap

Kijfhoek & Bierlap is onderdeel van Meijendel en een dagkaartenterrein. Door dit gevarieerde terrein lopen geen uitgezette wandelroutes en je kunt hier urenlang wandelen over de paden. Kijfhoek & Bierlap is begrazingsgebied. Wie weet kom je een van onze Gallowayrunderen of Konikpaarden tegen. Ook veel reeën vinden hier een rustige plek om te leven.

Ga mee op ontdekking

Je kunt hier heerlijk tot rust komen, terwijl de kinderen lekker uitrazen in het Monkeybos.