Activiteiten

Er is zoveel te beleven in de duinen

Wil jij de mooiste plekken van Meijendel en Solleveld leren kennen? Of alles ontdekken over een bepaald thema, zoals paddenstoelen, reeën of planten? Kies de activiteit die het beste past bij jouw interesses en ga mee op pad in Nationaal Park Hollandse Duinen! Onze duinwachters en deskundige vrijwilligers nemen je graag mee. We bieden niet alleen openbare excursies aan, maar ook een privé-excursie voor groepen. Dus kom onze duinen ontdekken met je familie, collega's of vrienden.

(Thema) excursies met een duinwachter

Wil je ook op pad met onze duinwachters en zo de prachtige natuur van Nationaal Park Hollandse Duinen ontdekken? Kijk snel welke excursies er allemaal op de planning staan en ga mee! Voor zowel jong als oud valt er genoeg te beleven en ontdekken. 

Bekijk alle excursies 

Voor groepen: op pad met de duinwachter 

Laat je verbazen en verwonderen en ga op pad met je groep in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Onder leiding van een duinwachter of een deskundige vrijwilliger ga je op pad om de natuur van Meijendel te beleven.

Meer informatie

Kinderen spelen in de duincampus

Kom naar de Duincampus!

De Duincampus in Meijendel is dé plek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar om op onderzoek uit te gaan. Kinderen worden op een verrassende manier uitgedaagd om na te denken over alles wat ze tegen kunnen komen in de natuur. Ook worden alle zintuigen ingezet. Hoe goed zijn de speurskills, wat hoor je allemaal, en hoe goed kunnen zij kleine beestjes ontdekken in de waterplas?

Meer info over de Duincampus

Kinderen volgen gastles Dunea

Excursies en gastlessen voor basisscholen

Kom spelenderwijs leren over duin en water, in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Ga op ontdekkingstocht in het Nationaal Park Hollandse Duinen en leer alles over dieren in de duinen of over de waterwinning in Meijendel. Kies één van de excursies speciaal voor de basisschool, boek een gastles of plan je bezoek aan de Duincampus, De Tapuit en het Monkeybos.

Meer informatie voor scholen