Activiteiten

Er is zoveel te beleven in de duinen

Wil jij de mooiste plekken van Meijendel leren kennen? Of alles ontdekken over een bepaald thema, zoals paddenstoelen, reeën of planten? Kies de activiteit die het beste past bij jouw interesses en ga mee op pad in Nationaal Park Hollandse Duinen! Onze duinwachters en deskundige vrijwilligers nemen je graag mee. We bieden niet alleen openbare excursies aan, maar ook privé excursies voor groepen. Dus kom onze duinen ontdekken met je familie, collega's of vrienden. 

Vanwege het coronavirus zijn alle excursies momenteel afgelast.

Activiteitenkalender

/-/media/images/duinen/knutselactiviteit.ashx

Kinderactiviteiten

Voor kinderen onder de 12 jaar organiseren wij leuke activiteiten.

Alle activiteiten

/-/media/images/duinen/schaapsherder-dunea.ashx

Mee met de schaapherder

Ga je ook mee met onze schaapherder Meijendel ontdekken? 

Ga ook mee!

/-/media/images/duinen/excursies-duinwachter-dunea.ashx

Excursies

Wij organiseren het hele jaar door verschillende excursies.

Ga ook mee!

Kinderen spelen in de duincampus

Kom naar de Duincampus!

De Duincampus in Meijendel is dé plek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar om op onderzoek uit te gaan. Kinderen worden op een verrassende manier uitgedaagd om na te denken over alles wat ze tegen kunnen komen in de natuur. Ook worden alle zintuigen ingezet. Hoe goed zijn de speurskills, wat hoor je allemaal, en hoe goed kunnen zij kleine beestjes ontdekken in de waterplas?

Meer info over de Duincampus

Activiteiten voor groepen

Op zoek naar een origineel idee voor een bedrijfsuitje of familiefeest? Breng een bezoek aan de productielocatie in Scheveningen en zie zelf hoe Dunea water zuivert voor 1,3 miljoen mensen. Of ga mee met de duinwachter en ontdek de bijzondere natuur in Nationaal Park Hollandse Duinen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Bekijk de excursies

Kinderen volgen gastles Dunea

Excursies en gastlessen voor basisscholen

Kom spelenderwijs leren over duin en water, in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland! Ga op ontdekkingstocht in het Nationaal Park Hollandse Duinen en leer alles over dieren in de duinen of over de waterwinning in Meijendel. Kies één van de excursies speciaal voor de basisschool, boek een gastles of plan je bezoek aan de Duincampus, De Tapuit en het Monkeybos.

Meer informatie voor scholen