Vrijwilliger bij Dunea

Dunea heeft nieuwe vrijwilligers nodig. Heeft u zin om lekker buiten in het duin en de natuur bezig te zijn? Bij ons in de vallei Meijendel kunt u verschillende soorten vrijwilligerswerk doen. Kijk hieronder welk soort werk het beste bij u past.

Beheerwerkzaamheden

Afdeling Natuur houdt zich dagelijks bezig met het onderhouden van onze duinen zodat 1,3 miljoen klanten in de Randstad kunnen genieten van heerlijk helder duinwater en alle recreanten kunnen genieten van de prachtige natuur.

In de beheernota ‘Tussen strand en stad' delen wij onze visie op de duinen met u en geven we richting aan de uitvoering van ons werk. De duinen bergen een grote rijkdom aan schatten en iedereen kan er volop genieten van de rust en de ruimte. Om die ook voor de toekomst te behouden zijn grote inspanningen nodig. We doen dat met ondersteuning van onze vrijwilligers.

U kunt ons hierbij helpen!
Twee zaterdagen per maand verrichten enthousiaste vrijwilligers, onder begeleiding van een van onze experts, verschillende werkzaamheden in onze duingebieden Meijendel, Solleveld en Berkheide. Deze werkzaamheden bestaan o.a. uit het verwijderen van exoten, het opknappen van diverse voetpaden, het opknappen van de duintuin, het insteken van sluik, snoeien, ruiven en nog veel meer andere klussen.

Excursiegids

Wie altijd al natuurervaringen en -kennis heeft willen delen met anderen, kan zijn of haar diensten als natuurgids aanbieden. Als natuurgids bent u breed inzetbaar voor educatieve activiteiten. U kunt natuurexcursies geven of presentaties.

Voor volwassenen kunnen we lezingen/workshop organiseren over flora en fauna of natuurbeleving in de duinen. Heeft u specifieke kennis hierover en wilt u deze graag delen met bezoekers van Meijendel, laat het ons weten.

Wat verwachten wij van u?

Om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Dunea, verwachten wij enthousiasme en is het handig als u bekend bent in Meijendel en omgeving en enige kennis heeft van de planten en dieren die hier voorkomen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij proberen teams te creëren die samen met onze vaste medewerkers aan de slag gaan met beheer en om kinderen en volwassenen op een leuke manier duin en water te laten beleven. Hiertoe bieden wij goede begeleiding, uniforme kleding en helpen we u om zoveel mogelijk kennis te verzamelen.

Wilt u vrijwilliger worden bij Dunea?

Vul dan nu het vrijwilligersformulier in, dan nemen wij contact met u op of stuur een mailtje naar: bezoekerscentrum@dunea.nl.