Vogels

Graag laten wij u kennis maken met een aantal vogels in Meijendel en de sfeer van de omgeving waarin ze leven.

Nachtegaal

Nergens in Nederland vind je zoveel nachtegalen als in Meijendel. Hij compenseert zijn wat saaie uiterlijk met zijn welluidende en zeer gevarieerde zang. Luister hier naar de nachtegaal in Meijendel.

Merel

De merel woont het hele jaar in Meijendel. Het is een van de algemeenste vogels in Nederland. Ook in de stad kun je de merel overal horen en zien. Toch gedraagt hij zich in de duinen het even anders dan tussen de mensen. Luister hier naar de merel in Meijendel.

Vink

De vink is een nieuwkomer in Meijendel. Deze echte bosvogel hield vroeger niet van de duin. De bomen waren er te klein en niet hoog genoeg. De laatste jaren gaat het echter heel goed met de vink in Nederland. Zo zoeken steeds meer vinken nieuwe plaatsen om te broeden. En ondertussen kwam er in Meijendel ook steeds meer bos. Luister hier naar de vink in Meijendel.

Tjifjaf

Op de eerste prachtige, heldere voorjaarsdag klinkt het ineens van alle kanten het geluid van de tjiftjaf. De lente komt eraan en de tjiftjaf zingt ons vanuit de kruinen van de boom toe. Luister hier naar de de tjiftjaf in Meijendel.

Boomleeuwerik

In het deel van de duinen waar lage grassen en kruiden groeien is het ´s nachts nooit stil. De boomleeuwerik houdt van afwisseling in zijn leefomgeving. Vooral aan de rand van Meijendel kun je hem horen. Het is een echte leeuwerik. Hij zingt terwijl hij vliegt. Dat doet geen enkele vogel de leeuwerik na. Luister hier naar de boomleeuwerik in Meijendel.

Concert in Meijendel

Bent u benieuwd naar overige vogel- en natuurgeluiden uit Meijendel? In ons bezoekerscentrum verkopen wij een cd met 33 prachtige vogel- en natuurgeluiden, allemaal opgenomen in Meijendel. Het boekje waar de cd in zit bevat mooie foto's van de vogels en uitleg over de vogels.