Wandelen en fietsen

Haren in de wind en zintuigen op scherp. De door Dunea beheerde duingebieden garanderen uren wandelgenot voor jong en oud. U zult opkijken van de verscheidenheid aan planten en dieren die u in deze gebieden kunt tegenkomen.

Gemarkeerde wandelroutes

De vallei Meijendel heeft drie gemarkeerde wandelroutes varierend van 3 tot 5 kilometer.

Gele wandelroute (5 km)

De gele route is een rondje van 5 kilometer en start achter bezoekerscentrum De Tapuit. De route neemt u eerst mee de duintuin in. De gele route loopt tot aan het strand, door het begrazingsgebied, de Libellenvallei en het open duin. Download hier de gele wandelroute.

Blauwe wandelroute (3 km)

De blauwe route is een rondje van 3 kilometer en start bij het speelveld. De blauwe route is een gevarieerd rondje door het bosrijke deel van Meijendel. Ook komt deze route langs de vogelkijkwand. Download hier de blauwe wandelroute.

Rode wandelroute (3 km)

De rode route is een rondje van 3 kilometer en start bij parkeerplaats De Kieviet. Samen met de blauwe route is dit een wandeling van 6 kilometer door het gevarieerde landschap van Meijendel. Ook komt u langs ‘De Piek' een mooi uitkijkpunt. Download hier de rode wandelroute.

Speurtocht door de duintuin

Ben je tussen de vijf en tien jaar oud? Houd dan je ogen open en oren gespitst! Want met de speurtocht door de duintuin ga je kijken, luisteren, ruiken én voelen. Haal (samen met je ouders) de duintuin speurtocht op in het bezoekerscentrum Meijendel. Als je alle vragen hebt beantwoord, lever je het formulier weer in. Je krijgt dan een echt speurdersdiploma!

De complete speurtocht mét kleurplaat en diploma kost 1 euro. Je kunt ook alleen de speurtocht downloaden.

Wandelroute Meijendel 13 km

Neem eens de tijd voor een heerlijke wandeling door het fraaie landschap van Meijendel! De wandeling is ongeveer 13 kilometer lang. Download de wandeling of haal hem op in bezoekerscentrum Meijendel.

Fietsroute Meijendel, Bergambacht, Meijendel

Deze fietsroute neemt u een eindje mee richting onze bron, tot aan Bergambacht. De route is ongeveer 110 kilometer ‘groen' en brengt u terug bij uw startpunt. Het is mogelijk de route in te korten tot ongeveer 40 of 55 kilometer. Download de fietstocht of haal hem op in bezoekerscentrum Meijendel.