Wandelen en fietsen

Haren in de wind en zintuigen op scherp. De door Dunea beheerde duingebieden garanderen uren wandelgenot voor jong en oud. U zult opkijken van de verscheidenheid aan planten en dieren die u in deze gebieden kunt tegenkomen.

Gemarkeerde wandelroutes

De vallei Meijendel heeft drie gemarkeerde wandelroutes varierend van 3 tot 5 kilometer.

Gele wandelroute (4,5 km)

De gele route is een rondje van 5 kilometer en start achter bezoekerscentrum De Tapuit. De route neemt u eerst mee de duintuin in. De gele route loopt tot aan het strand, door het begrazingsgebied, de Libellenvallei en het open duin. Download hier de gele wandelroute of doe alvast een virtuele tour door de duinen.

Blauwe wandelroute (3,2 km)

De blauwe route is een rondje van 3 kilometer en start bij het speelveld. De blauwe route is een gevarieerd rondje door het bosrijke deel van Meijendel. Ook komt deze route langs de vogelkijkwand. Download hier de blauwe wandelroute of doe alvast een virtuele tour door de duinen.

Rode wandelroute (2,6 km)

De rode route is een rondje van 3 kilometer en start bij parkeerplaats De Kieviet. Samen met de blauwe route is dit een wandeling van 6 kilometer door het gevarieerde landschap van Meijendel. Ook komt u langs ‘De Piek' een mooi uitkijkpunt. Download hier de rode wandelroute of doe alvast een virtuele tour door de duinen.

Digitale wandelkaart

U kunt de wandelroutes hierboven downloaden, maar het is ook mogelijk om ze in onze digitale wandelkaart te bekijken.

Recreatiekaart ‘Natuurgebieden Den Haag-Zuidwest'

De laatste jaren blijkt uit onderzoek steeds vaker dat de natuur een positief effect heeft op de gezondheid. Dat is de reden waarom Dunea, de Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, IVN, Florence, Reakt, Parnassiagroep, K.W.B.N en S.V. Loosduinen een gezamenlijke recreatiekaart hebben gemaakt. In Den Haag-Zuidwest is namelijk veel moois te zien. U kunt het gebied verkennen via een van de vele wandelroutes aangegeven op de recreatiekaart. Dit uiteraard zonder de natuur te schaden. De kaart is gratis te verkrijgen bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea.

Fietsroute Meijendel, Bergambacht, Meijendel

Deze fietsroute neemt u een eindje mee richting onze bron, tot aan Bergambacht. De route is ongeveer 110 kilometer ‘groen' en brengt u terug bij uw startpunt. Het is mogelijk de route in te korten tot ongeveer 40 of 55 kilometer. Download de fietstocht.