Excursies

Ga ook mee!

Wij nemen je graag mee op pad! Onder professionele begeleiding bezoek je bijzondere en mooie plekken in de duinen tussen Monster en Katwijk in het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Dunea biedt uiteenlopende thema-excursies aan. Deze kun je in het overzicht hieronder vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om een groepsexcursie te doen onder begeleiding van een duinwachter of opgeleide vrijwilliger.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor één van de thema-excursies? Vul dan het aanmeldformulier in.

Aanmelden voor excursie 

Reeën spotten met duinwachter Hans - VOL

Datum: zaterdag 21 april
Tijd: 06.00 uur
Kosten: € 5,00 voor volwassenen (deze route is voor 12+)
Startpunt: De Tapuit

Het kleinste hert van Nederland leeft in Meijendel. Misschien heb je wel eens sporen gezien van het ree in het duinzand? Duinwachter Hans weet ontzettend veel van dit fraaie dier. Tijdens de excursie vertelt hij over schortjes, vegen, spiegels en prenten. Met deze kennis wordt de kans dat je zelf reeën gaat zien veel groter. Maximaal 15 personen.

VOL - aanmelden niet meer mogelijk. 

Excursie Nachtegalen - VOL

Datum: woensdag 25 april
Tijd: 06.30 uur
Kosten: Gratis
Startpunt: Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord

Een natuurgids van het IVN neemt je bij het ochtendgloren mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. Houd je oren goed open en luister naar de prachtige zang van vogels. Misschien dat we zelfs kunnen genieten van het prachtige geluid van de nachtegaal. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis. Maximaal 15 personen.

VOL - aanmelden niet meer mogelijk.

Hyacinten in Solleveld

Misschien is Solleveld wel het allermooist in de lente. De bloeiende hyacinten vormen een paars tapijt van bloemen. Duinwachter Leo geeft een leuke excursie door dit afgesloten gebied. Verken Solleveld met een kenner en beleef een unieke ervaring! Deze excursie duurt 1,5 uur.

Datum: zaterdag 5 mei
Tijd: 10.00 uur
Kosten: € 5,00 per persoon (contant betalen)
Startpunt: watertoren Monster, Haagweg 80

Excursie Nachtegalen - VOL

Datum: woensdag 9 mei
Tijd: 19.30 uur
Kosten: Gratis
Startpunt: Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord

Een natuurgids van het IVN neemt je mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. Houd je oren goed open en luister naar de prachtige zang van allerlei vogels. Misschien dat we zelfs kunnen genieten van het prachtige geluid van de nachtegaal. De excursie duurt ongeveer 2 uur en gaat ook over onverharde paden. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis. Maximaal 15 personen.

VOL - aanmelden niet meer mogelijk. 

Grote grazers

Datum: zaterdag 12 mei
Tijd: 10.00 uur
Kosten: € 5,00 voor volwassenen (deze route is voor 12+)
Startpunt: De Tapuit

Ga op zoek naar grote grazers met duinwachter Jan en ontdek waarom Dunea grazers inzet voor het beheer. Maak een mooie, lange wandeling door de Kijfhoek en Bierlap met een kenner. De excursie duurt ongeveer 2,5 uur en gaat over onverharde paden.

Dieren van het duin

Datum: woensdag 6 juni
Tijd: 19.30 uur
Kosten: Gratis
Startpunt: Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord

Een natuurgids van het IVN neemt je mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. De gids vertelt van alles over de grote en kleine dieren die in het duin wonen. De excursie duurt ruim 2 uur en gaat ook over onverharde paden. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis. Maximaal 15 personen.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: ganzenhoek.excursies@gmail.com.

Overleven in het duin

Datum: woensdag 20 juni
Tijd: 19.30 uur
Kosten: Gratis
Startpunt: Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord

Een natuurgids van het IVN neemt je mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. Geniet van de mooie omgeving en leer alles over hoe planten en dieren overleven in het duin. De excursie duurt ruim 2 uur en gaat ook over onverharde paden. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis. Maximaal 15 personen.

Opgeven kan door een e-mail te sturen naar: ganzenhoek.excursies@gmail.com.