Ervaringen vrijwilligers

Dunea kent verschillende soorten van vrijwilligers. Er is een groep vaste mensen die een of twee keer in de week helpen bij het beheer van de natuurgebieden. Duindoorn steken, helmgras poten of het helpen op de akkertjes is hun taak. Daarnaast kennen we de vrijwilligers die betrokken zijn bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea. Hier zijn ze gastheer/- vrouw, geven ze excursies aan jong en oud, of zijn ze betrokken bij de educatie die Dunea wil geven aan schoolkinderen. Een grote groep vrijwilligers is actief in het veld.
 
Art Groenewegen is vrijwilliger bij De Tapuit, Adri Remeeus is vrijwilliger in het veld.

Art Groenewegen

Vanaf het eerste moment dat Dunea bij de start van De Tapuit vrijwilligers zocht, was Art Groenewegen van de partij. "Dat was in eh … de zomer van 2012. Ik was, denk ik, de eerste die zich aanmeldde," zegt Art. "Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik altijd in de natuur heb gewerkt en nu na mijn werkzame leven niet graag stil zit. Bovendien wil ik mijn kennis graag delen en dat kan als gastheer, excursieleider, promotor en organisator bij Dunea prima." Art is werkzaam geweest als ecoloog bij Rijkswaterstaat.

Lees hier het volledige interview met Art Groenewegen

Adri Remeeus

Adri Remeeus is al sinds 1972 vrijwilliger bij Dunea. Tot en met 2009 heeft Adri in een deel van de Meeuwenhoek en De Klip vogels geteld; vanaf 2010 monitort hij de Kikkervallei en omgeving. "Voorts loop ik een vaste vlinderroute waarvan de gegevens ook bij Dunea terecht komen. Tussen begin maart en eind juni doe ik gemiddeld tien keer een broedvogeltelling in het mij toegewezen kavel. Dit is op allerlei momenten van de dag. Los van de vogels en vlinders, zie ik mezelf toch ook een beetje de ‘ogen en oren' van het duin en attendeer ik Dunea op illegale zaken."

Lees hier het volledige interview met Adri Remeeus