Sporten in de duinen

Hardlopen

Hardlopen in Meijendel staat garant voor een pittige training. Het uitdagende terrein heeft veel hoogteverschillen en mulle zandpaden. Dorst gekregen? Bij een van onze openbare tapkranen kun je lekker duinwater drinken. Hardlopen is alleen toegestaan op de wandelpaden. Houdt hierbij rekening met wandelaars. Vanwege de kwetsbare natuur is het niet toegestaan om buiten de wandelpaden hard te lopen.

Wielrenners door de duinen

Wielrennen

In Meijendel zijn diverse verharde fietspaden waarop je heerlijk kunt wielrennen. Vanwege het hoogteverschil op de paden kun je uitdagende tochten maken. Natuurlijk is het onderweg ook genieten geblazen van de mooie natuur en het fantastische landschap. Tijdens het wielrennen is het belangrijk om rekening te houden met andere weggebruikers, met name in de bochten. Belijning in de bochten geeft aan waar je op je eigen weghelft dient te blijven. Wees ervan bewust dat de fietspaden vooral op zaterdag en zondagmiddag erg druk gebruikt worden door fietsers, met name gezinnen met kinderen. Pas je snelheid hierop aan. Zo houden wij met elkaar Meijendel veilig voor iedereen.

Mountainbiken

Mountainbiken in Meijendel mag alleen op de fietspaden. Dunea krijgt veel verzoeken voor de aanleg van een parcours in Meijendel. Na onderzoek is geconcludeerd dat Meijendel, met alle andere functies, te klein is voor een compleet mountainbikeparcours. Dunea zet zich daarom in voor de realisatie van een regionaal netwerk van MTB routes, waarvan onze duingebieden één onderdeel zijn. Op deze manier wordt de behoefte regionaal ingevuld.