Paardrijden

Geniet van mooie tochten

In Meijendel kun je heerlijk paardrijden op de daarvoor bestemde ruiterpaden. Maak een mooie tocht door de duinen richting het strand. Geniet van de stilte over uitdagende routes over ruig terrein. 

Dagstalling

Naast de Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, ligt de paardenstal. De stal is bedoeld voor dagstalling. Je kunt hier gratis gebruik van maken en je hoeft je niet aan te melden. Zo kunnen ruiter en paard genieten van een welverdiende pauze.

Trailer

De trailer kun je parkeren bij parkeerplaats Kievietsduin, op de daarvoor bestemde parkeerplaats. Vanaf daar is via het ruiterpad ongeveer 1,5 kilometer naar de Tapuit, bezoekerscentrum Meijendel en de paardenstal.

Ruiterpaden/werkzaamheden

In week 1 en 2 - 2024 vindt er onderhoud plaats aan de ruiterpaden tussen de Wassenaarse Slag en Scheveningen. Vanwege veiligheid kan tijdens deze werkzaamheden het ruiterpad (gedeeltelijk) tijdelijk worden afgesloten. Ter plaatse wordt een omleiding aangegeven. Ruiter en paard hebben te allen tijde voorrang.

Kwaliteitslabel Paarden Welkom Dunea

Kwaliteitslabel Paarden Welkom

Meijendel heeft in augustus 2019 het kwaliteitslabel 'Paarden Welkom' ontvangen van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond. Dit was de Nederlandse primeur.

De KNHS onderstreept met het label de kwaliteit van het gebied, want de locatie moet aan vele eisen voldoen. Zo moeten bijvoorbeeld de ruiterpaden goed aangegeven staan en toegankelijk zijn. De toegankelijkheid voor aanspanningen en de parkeermogelijkheden voor trailers moet eveneens goed geregeld zijn. Uiteraard moeten de stallen aan alle eisen voldoen.