Educatie

Kom ook spelend leren!

Dunea vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij (drink)water en natuur. Wij bieden daarom verschillende educatieve programma’s aan.

Kijken naar visjes in bezoekerscentrum de tapuit

Bezoek Meijendel en ons bezoekerscentrum

Natuurlijk kun je Meijendel ook bezoeken met een schoolklas. Zelfstandig kun je mooie wandelingen maken door het gebied of een bezoek brengen aan het Monkeybos, het speelbos van Dunea. Schoolklassen zijn van harte welkom om ons bezoekerscentrum, De Tapuit, te bezoeken. Hier kun je op interactieve manier kennis maken met duin en water. Lijkt het je leuk om ons te bezoeken en kom je met meer dan 20 personen? Stuur ons een e-mail, onder vermelding van de datum, het aantal personen en een korte beschrijving van de activiteit. Voor een activiteit in ons duingebied maken we een gebruiksovereenkomst op.

Het Bewaarde Land

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma dat kinderen in contact brengt met de natuur. Kinderen ontdekken de natuur door onderzoek te doen en de duinen te verkennen. Dunea verleent sinds 1993 toestemming aan Het Bewaarde Land om het programma in Meijendel uit te voeren en ondersteunt hun activiteiten. Het programma kan bij Dunea op twee locaties worden gevolgd: Den Haag en Wassenaar. Meer informatie? Kijk op de website van Het Bewaarde Land

Leskisten Milieueducatie Den Haag

Wil je zelf in de klas aan de slag met water of natuur? Kijk dan eens op de website van Milieueducatie Den Haag. Hier kunnen Haagse scholen voor alle groepen leskisten aanvragen. Kijk op de website van Milieueducatie voor meer informatie.