Educatie

Kom ook spelend leren!

Dunea vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij (drink)water en natuur. Wij bieden daarom verschillende educatieve programma’s voor groepen aan. Ook hebben wij in mei 2019 de Duincampus geopend. Een outdoorplek waar je alles kunt leren over natuur, water en duinen.

Kinderen spelen in de duincampus

Kom naar de Duincampus!

De Duincampus in Meijendel is dé plek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar om op onderzoek uit te gaan. Kinderen worden op een verrassende manier uitgedaagd om na te denken over alles wat ze tegen kunnen komen in de natuur. Ook worden alle zintuigen ingezet. Hoe goed zijn de speurskills, wat hoor je allemaal, en hoe goed kunnen zij kleine beestjes ontdekken in de waterplas?

Meer info over de Duincampus

Het Bewaarde Land

Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsprogramma dat kinderen in contact brengt met de natuur. Kinderen ontdekken de natuur door onderzoek te doen en de duinen te verkennen. Dunea verleent sinds 1993 toestemming aan Het Bewaarde Land om het programma in Meijendel uit te voeren en ondersteunt hun activiteiten. Het programma kan bij Dunea op twee locaties worden gevolgd: Den Haag en Wassenaar. Meer informatie? Kijk op de website van Het Bewaarde Land

Leskisten Milieueducatie Den Haag

Wil je zelf in de klas aan de slag met water of natuur? Kijk dan eens op de website van Milieueducatie Den Haag. Hier kunnen Haagse scholen voor alle groepen leskisten aanvragen. Kijk op de website van Milieueducatie voor meer informatie.

Kijken naar visjes in bezoekerscentrum de tapuit

Bezoek Meijendel en ons bezoekerscentrum

Natuurlijk kun je Meijendel ook bezoeken met een schoolklas. Zelfstandig kun je mooie wandelingen maken door het gebied of een bezoek brengen aan het Monkeybos, het speelbos van Dunea. Schoolklassen zijn van harte welkom om ons bezoekerscentrum, De Tapuit, te bezoeken. Hier kun je op interactieve manier kennis maken met duin en water. Lijkt het je leuk om ons te bezoeken en kom je met meer dan 20 personen? Stuur ons een e-mail, onder vermelding van de datum, het aantal personen en een korte beschrijving van de activiteit. Voor een activiteit in ons duingebied maken we een gebruiksovereenkomst op.