Speurtochten

Kom naar het bezoekerscentrum en ga op avontuur met een leuke speurtocht. Er zijn twee vaste speurtochten op te halen bij De Tapuit: de Duintuin Speurtocht en Langs Lianen en Letterbomen.

Duintuin Speurtocht

Ogen open en oren gespitst! In de duintuin is van alles te zien, horen, ruiken en voelen. Met een route en rugzakje gaan de kinderen op onderzoek uit in de duintuin achter het bezoekerscentrum. In het rugzakje zitten zoekkaarten en een loep. Hiermee kunnen ze de beestjes en planten nog beter bestuderen. Onderweg vullen ze een vragenformulier in die ze na afloop samen met het rugzakje weer inleveren. De kinderen ontvangen dan een echt 'speurdersdiploma' en een kleurplaat.

De Duintuin Speurtocht is leuk voor gezinnen, kinderfeestjes, Primair Onderwijs (groep 1 t/m 4) en BSO’s.

Scholen

  • Het maximum aantal deelnemers is één klas verdeeld in groepjes van vier kinderen (elk groepje krijgt een rugzakje). Er dient één begeleider per groepje aanwezig te zijn.
  • De kosten bedragen € 2,50 per rugzakje.
  • Scholen kunnen zelf de antwoordformulieren innemen. Indien u wilt, kunt u bovendien zelf de speurneusdiploma's en kleurplaten uitdelen. Deze zijn op te halen bij De Tapuit.

Langs Lianen en Letterbomen

Langs Lianen en Letterbomen is een speurtocht over kleine, kronkelige paadjes. Als kinderen onderweg goed opletten, horen ze de dieren en zien ze zaden en sporen van het bos. De speurtocht is leuk voor kinderfeestjes, gezinnen, schoolklassen (groep 3 t/m 8) en BSO’s.

Scholen

  • Het maximum aantal deelnemers is één klas verdeeld in groepjes van vier kinderen. Er dient één begeleider per groepje aanwezig te zijn.

Speurtochten downloaden

Naast ophalen in De Tapuit is het ook mogelijk om de speurtochten te downloaden. Voor de Duintuin Speurtocht ontvangt u dan alleen geen rugzakje.

Praktische informatie

  • De kosten voor beide speurtochten bedragen € 2,50 per groepje van vier kinderen.
  • Er gaat géén begeleider van Dunea mee.
  • In het bezoekerscentrum kunt u pinnen en contant betalen.

Meer informatie?

Neem contact op met De Tapuit via 088 347 4849. U kunt ook een e-mail sturen naar bezoekerscentrum@dunea.nl.