Overzicht excursies

Wij nemen u graag mee op pad! Onder professionele begeleiding bezoekt u bijzondere en mooie plekken in de duinen tussen Monster en Katwijk.

Soorten excursies

Dunea biedt uiteenlopende thema-excursies aan. Deze kunt u in het overzicht hieronder vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om een groepsexcursie te doen onder begeleiding van een duinwachter of opgeleide vrijwilliger. Of kom een keer een kijkje nemen op onze productielocatie in Scheveningen. U bent van harte welkom!

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor één van onderstaande thema-excursies? Vul dan dit aanmeldformulier in. U kunt zich uiteraard ook aanmelden bij de balie van het bezoekerscentrum of neem contact met ons op via 088 347 4849.

Is de excursie grijs? Dan is deze helaas al volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Datum  Tijd Excursie Startpunt
Zaterdag 8 april 19.00 uur Speuren naar reeën

Kom naar Meijendel voor een mooie wandeling door het gebied. Duinwachter Hans neemt je mee en vertelt je onderweg alles over reeën en hun leven in het duin. Kosten volwassenen € 5,- p.p. Kinderen tot 12 jaar € 2,50 p.p. (geschikt vanaf 8 jaar).

Activiteitencentrum naast De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea
Zaterdag 15 april 09.00 Excursie Grote grazers
Wil je alles weten over hoe Dunea grazers inzet voor het beheer van onze duinen? Wandelen door een voor veel mensen onbekend gebied met een kenner? Duinwachter Jan Twigt neemt je mee op stap door Kijfhoek en Bierlap.
Kosten volwassenen € 7,- p.p. (inclusief dagkaartje € 2,- p.p.).
Kinderen tot 12 jaar € 2,50 (geschikt vanaf 10 jaar).
De excursie gaat over onverharde paden.
Duur: 2,5 tot 3 uur
De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea
Vrijdag 28 april 08.00 uur Vogelexcursie voor kinderen
Lekker wandelen door Meijendel en op zoek naar de mooiste vogels. Tijdens deze leuke ontdekkingstocht laat vogelspotter Annelies je de mooiste plekken zien. Kortom, een gave excursie die je echt niet wilt missen! Deze excursie is speciaal voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Kosten zijn € 2,50 p.p.
De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea
Woensdag 3 mei 19.30 uur Excursie Nachtegalen
Een natuurgids van het IVN neemt je mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. Houd je oren goed open en luister naar de prachtige zang van allerlei vogels. Misschien dat we zelfs kunnen genieten van het prachtige geluid van de nachtegaal. De excursie duurt circa 2 uur. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis.
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.
Woensdag 17 mei 06.30 uur Excursie Nachtegalen
Een natuurgids van het IVN neemt je mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. Houd je oren goed open en luister naar de prachtige zang van vogels. Misschien dat we zelfs kunnen genieten van het prachtige geluid van de nachtegaal. De excursie duurt circa 2 uur. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis.
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.
Woensdag 7 juni 19.30 uur Dieren van het duin
Een natuurgids van het IVN neemt je mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. De gids vertelt van alles over de grote en kleine dieren die in het duin wonen. De excursie duurt ruim 2 uur. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis.
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.
Woensdag 21 juni 19.30 uur Overleven in het duin
Een natuurgids van het IVN neemt je mee voor een mooie wandeling door de Ganzenhoek. Geniet van de mooie omgeving en leer alles over hoe planten en dieren overleven in het duin. De excursie duurt ruim 2 uur. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom onder begeleiding. De excursie is gratis.
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.

 

Kosten

  • Voor volwassenen bedragen de kosten voor een excursie € 5,- p.p. (tenzij anders vermeld).
  • Voor kinderen tot 12 jaar bedragen de kosten voor een excursie € 2,50 p.p. (tenzij anders vemeld).

Praktische informatie

  • Meld je tijdig aan.
  • Een thema-excursie duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.
  • Deelname aan een excursie is op eigen risico. Een duinexcursie loopt voornamelijk over onverhard en soms moeilijk begaanbaar terrein. Helaas zijn de excursies daardoor ongeschikt voor kinderwagens, kleine kinderen, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn.
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Trek stevige schoenen aan en bedekkende kleding i.v.m. teken.
  • Dunea behoudt zich het recht om te allen tijde een excursie niet door te laten gaan indien hier gegronde redenen voor zijn (bijvoorbeeld weersomstandigheden).