Overzicht excursies

Wij nemen u graag mee op pad! Onder professionele begeleiding bezoekt u bijzondere en mooie plekken in de duinen tussen Monster en Katwijk.

Soorten excursies

Dunea biedt uiteenlopende thema-excursies aan. Deze kunt u in het overzicht hieronder vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om een groepsexcursie te doen onder begeleiding van een duinwachter of opgeleide vrijwilliger. Of kom een keer een kijkje nemen op onze productielocatie in Scheveningen. U bent van harte welkom!

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor één van onderstaande thema-excursies? Vul dan dit aanmeldformulier in. U kunt zich uiteraard ook aanmelden bij de balie van het bezoekerscentrum of neem contact met ons op via 088 347 4849.

Is de excursie grijs? Dan is deze helaas al volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Datum  Tijd Excursie Startpunt
Woensdag 2 augustus 14.00 tot 16.00 uur Braakballen pluizen

Op zolder van bezoekerscentrum de Tapuit wonen de kerkuilen met hun jongen. De uilskuikens eten heel veel, maar wat precies?

Vandaag gaan we onderzoeken wat ze eten, door hun braakballen uit te pluizen. Met de vondsten maken we een mini-museum.

Je krijgt een verrassing mee, zodat je je thuis niet hoeft te vervelen op een regenachtige vakantiedag.

Je kunt om 14:00 en 15:00 starten. Per ronde is er plek voor 10 kinderen tussen 8 en 12 jaar . Deze activiteit is onderdeel van Naar Buiten! 50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12. 

Wil je de uilen nu al zien, ga dan naar www.dunea.nl/kerkuil.

De Tapuit
Meijendelseweg 40-42, Wassenaar
Zaterdag 26 augustus 21.30 tot 01.00 uur

Nationale nachtvlindernacht
Denk jij dat nachtvinders saaie dieren zijn? Het tegendeel is waar! Laat het ons bewijzen en kom langs tijdens de Nationale Nachtvlindernacht in Meijendel. Het verzamelpunt is De Tapuit. Daar staat een sterke lamp die nachtvlinders aantrekt. De ervaren excursieleiders kunnen alles vertellen over vlinders. Maak daarna zelfstandig een spannende wandeling door het bos. De route is goed aangegeven met bordjes. Langs de wandeling van ongeveer 2 kilometer kom je punten tegen waar de bomen ingesmeerd zijn met een zoete vloeistof. Dit trekt vlinders en andere dieren aan. Deze kun je rustig bekijken en eventueel fotograferen. Neem een zaklamp mee en draag warme kleding. Kinderen kunnen meedoen aan onze nachtvlinder-bingo. Deze excursie is gratis. Aanmelden is niet nodig. 

De Tapuit
Meijendelseweg 40-42, Wassenaar
Woensdag 30 augustus 14.00 uur Parnassia en meer zomerbloei
Kom genieten van een wandeling door een mooi gevarieerd stuk duin. Tijdens de wandeling laten wij ons verrassen door de verschillende nazomerbloeiers, zoals o.a. de fraaie en beschermde Parnassia (de 'koning der duinen'). Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan andere aspecten van het gebied, zoals de historie en de waterwinning.
De wandeling duurt ruim 2 uur en gaat o.a. over onverhard duin. Deze IVN excursie is gratis.
Wassenaarse Slag
Parkeerplaats tegenover hotel Duinoord.
Woensdag 13 september 10.00 uur Excursie Bessen, zaden en hun eters
Kom genieten van een wandeling door een mooi gevarieerd stuk duin. Tijdens de excursie staan verschillende herfstverschijnselen centraal, zoals vruchten (o.a. bessen), zaden en hun eters. Ook de historie van de waterwinning in het gebied krijgen aandacht.
De wandeling duurt ruim 2 uur en gaat o.a. over onverhard duin. Deze IVN excursie is gratis (max 15 pers).
Wassenaarse Slag Parkeerplaats tegenover Hotel Duinoord.
Woensdag 4 oktober 10.00 uur Excursie Herfstverschijnselen, Nut en Noodzaak
Kom genieten van een wandeling door een mooi gevarieerd stuk duin. Wij kijken naar diverse herfstverschijnselen zoals  paddenstoelen en het zich winterklaar maken van planten. Ook de onderlinge samenhang en betekenis van de herfstverschijnselen worden belicht. Daarnaast komen nog andere aspecten van het gebied, zoals de historie en de waterwinning, aan de orde.
De wandeling duurt ruim 2 uur en gaat o.a. over onverhard duin. Deze IVN excursie is gratis.
Wassenaarse Slag Parkeerplaats tegenover Hotel Duinoord.
 

 

Kosten

  • Voor volwassenen bedragen de kosten voor een excursie € 5,- p.p. (tenzij anders vermeld).
  • Voor kinderen tot 12 jaar bedragen de kosten voor een excursie € 2,50 p.p. (tenzij anders vemeld).

Praktische informatie

  • Meld je tijdig aan.
  • Een thema-excursie duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.
  • Deelname aan een excursie is op eigen risico. Een duinexcursie loopt voornamelijk over onverhard en soms moeilijk begaanbaar terrein. Helaas zijn de excursies daardoor ongeschikt voor kinderwagens, kleine kinderen, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn.
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Trek stevige schoenen aan en bedekkende kleding i.v.m. teken.
  • Dunea behoudt zich het recht om te allen tijde een excursie niet door te laten gaan indien hier gegronde redenen voor zijn (bijvoorbeeld weersomstandigheden).