Overzicht excursies

Wij nemen u graag mee op pad! Onder professionele begeleiding bezoekt u bijzondere en mooie plekken in de duinen tussen Monster en Katwijk in het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Soorten excursies

Dunea biedt uiteenlopende thema-excursies aan. Deze kunt u in het overzicht hieronder vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om een groepsexcursie te doen onder begeleiding van een duinwachter of opgeleide vrijwilliger. Of kom een keer een kijkje nemen op onze productielocatie in Scheveningen. Ook basisschoolleerlingen zijn welkom bij ons. Basisscholen kunnen de bron tot kraan excursie bij ons boeken.

U bent van harte welkom!

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor één van onderstaande thema-excursies? Vul dan dit aanmeldformulier in. U kunt zich uiteraard ook aanmelden bij de balie van het bezoekerscentrum of neem contact met ons op via 088 347 4849.

Is de excursie grijs? Dan is deze helaas al volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Datum  Tijd Excursie Startpunt
Vrijdag 24 november 19.30 uur Lezing: breekbare schoonheid in de schemering van het bos

Het hele jaar door zijn ze te vinden in een rijkdom aan vormen, kleuren en bijzondere levenswijzen. Deze interessante, met een minimum aan franje geproduceerde en gepresenteerde dialezing doet slechts een kleine greep uit de ruim 4000 soorten paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Pure, klassieke fotografie en een boeiend verhaal, met natuurlijk de nadruk op de mooie en bijzondere bewoners van het nog steeds geheimzinnige schimmelrijk. Eetbaarheid en giftigheid komen uitgebreid aan bod.

Kosten € 2,50 p.p., koffie, thee en koek zijn bij de prijs inbegrepen.

De Tapuit, Bezoekerscentrum Dunea

 

Kosten

  • Voor volwassenen bedragen de kosten voor een excursie € 5,- p.p. (tenzij anders vermeld).
  • Voor kinderen tot 12 jaar bedragen de kosten voor een excursie € 2,50 p.p. (tenzij anders vemeld).

Praktische informatie

  • Meld je tijdig aan.
  • Een thema-excursie duurt ongeveer anderhalf tot twee uur.
  • Deelname aan een excursie is op eigen risico. Een duinexcursie loopt voornamelijk over onverhard en soms moeilijk begaanbaar terrein. Helaas zijn de excursies daardoor ongeschikt voor kinderwagens, kleine kinderen, rolstoelen of mensen die slecht ter been zijn.
  • Honden mogen helaas niet mee.
  • Trek stevige schoenen aan en bedekkende kleding i.v.m. teken.
  • Dunea behoudt zich het recht om te allen tijde een excursie niet door te laten gaan indien hier gegronde redenen voor zijn (bijvoorbeeld weersomstandigheden).