Activiteiten

Er is het hele jaar door van alles te doen in en rondom De Tapuit. Maak een mooie wandeling of fietstocht door de duinen of ga op pad met een gids. Ook voor kinderen is er rondom De Tapuit genoeg te doen. Of trek vanaf De Tapuit verder het Nationaal Park Hollandse Duinen in.

Zo kan er elke woensdag geknutseld worden van 14.00 tot 16.00 uur. Maximaal kunnen er 10 kinderen van 6 tot 12 jaar deelnemen. De kosten bedragen € 2,50 en aanmelden kan onder vermelding van leeftijd via bezoekerscentrum@dunea.nl.

Hieronder vindt u een overzicht met daarin de activiteiten voor de komende periode. Al deze activiteiten starten in De Tapuit, tenzij anders vermeld.

Let op! Is de activiteit grijs? Dan is deze helaas al volgeboekt of geannuleerd. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Datum en tijd Activiteit Deelname Aanmelden
Elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur Knutselen voor kinderen van 6 tot 12 jaar € 2,50 bezoekerscentrum@dunea.nl
Vrijdag 22 september
19.30 - 21.45 uur
Lezing door bioloog/fotograaf Lex Kreffer * € 2,50 (koffie/thee/koek zijn inbegrepen) bezoekerscentrum@dunea.nl

 

* Lezing door bioloog/fotograaf Lex Kreffer

Het hele jaar door zijn ze te vinden in een rijkdom aan vormen, kleuren en bijzondere levenswijzen. Deze interessante, met een minimum aan franje geproduceerde en gepresenteerde dialezing doet slechts een kleine greep uit de ruim 4000 soorten paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Pure, klassieke fotografie en een boeiend verhaal, met natuurlijk de nadruk op de mooie en bijzondere bewoners van het nog steeds geheimzinnige schimmelrijk. Eetbaarheid en giftigheid komen uitgebreid aan bod. Een avondvullende lezing in het activiteitencentrum (naast het bezoekerscentrum) over breekbare schoonheid in de schemering van het bos.

Vaste activiteiten