Ik wil zelf iets organiseren

Wil jij een activiteit organiseren?

Dunea is beheerder van Meijendel. In Meijendel worden regelmatig activiteiten georganiseerd door andere partijen. Vaak heeft de organiserende partij toestemming nodig van Dunea, voor het gebruik van ons terrein. Het gaat hierbij om activiteiten voor meer dan 20 personen en/of om een commerciële activiteiten. Ook alle excursies dienen gemeld te worden, ongeacht het aantal deelnemers. Een ontheffing kun je aanvragen via het ontheffingsformulier en via dit formulier kun je een excursie melden. Twijfel je of je een ontheffing nodig hebt? Vul dan het formulier in zodat wij jouw aanvraag kunnen beoordelen.

Dunea vindt het belangrijk om goed voor de natuur en de waterwinning te zorgen. Wij toetsen activiteiten door derden aan onze toegangsvoorwaarden en aan de geldende wetgevende regels. Onze duinwachters controleren of bezoekers zich hieraan houden. De organisator van een activiteit moet een ontheffing kunnen tonen aan de duinwachter bij eventuele controle. Ook benieuwd waarom wij toegangsvoorwaarden hanteren?

Voor sommige activiteiten wordt gebruik gemaakt van touringcars. Op doordeweekse dagen kunnen deze doorrijden tot de parkeerplaats bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, om passagiers te laten uit- en instappen. Daarna dient de touringcar geparkeerd te worden bij parkeerplaats Kievietsduin, naast de rotonde.

Het ontheffingsformulier