Parkeren in Meijendel

Meijendel is een prachtig gebied, waar je heerlijk van de natuur kunt genieten. Meijendel is ook een van de duingebieden waar Dunea het drinkwater maakt voor ruim 1,3 miljoen mensen. Om de natuur en drinkwaterwinning te beschermen, is het belangrijk dat je je aan de regels houdt die in dit gebied gelden.

Niet buiten de vakken parkeren

Om de drinkwatervoorraad onder de grond te beschermen, heeft Dunea onder de weg en onder de parkeervakken een speciale opvangbak laten plaatsen. Deze opvangbak zorgt ervoor dat olie die uit voertuigen lekt, nooit in het drinkwater terecht kan komen. Om te voorkomen dat olie uit je auto in de grond kan doordringen, is het belangrijk om je auto niet buiten de vakken te parkeren. 

De natuur in Meijendel valt onder de Natura2000 wetgeving om natuurgebieden te beschermen. Zelfs de boomvakken tussen de parkeerplaatsen vallen hieronder. Ook om die reden is het verboden om buiten de vakken te parkeren.

Waar kan ik parkeren?

In Meijendel zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig. P1 parkeerplaats Meijendel (Kievietsduin) is de grootste. Deze is gelijk bij de rotonde. De witte paaltjes geven het wandelpad van 1,5 kilometer naar het De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea aan. Bij het bezoekerscentrum zijn ook nog twee parkeerplaatsen. 
In het weekend zijn de parkeerplaatsen soms helemaal vol. We raden je dan ook aan om, als je de keuze hebt, niet met de auto naar Meijendel te komen.

Paardentrailers

Voor auto’s met een paardentrailer en campers zijn op P1 parkeerplaats Meijendel (Kievietsduin) de buitenste vakken gereserveerd. Personenauto’s mogen hier zonder aanhanger geen gebruik van maken. Dit staat met een parkeerverbodsbord aangegeven. Naast ons bezoekerscentrum De Tapuit bevindt zich een paardenstal waar je gratis gebruik van kunt maken. Deze is via het ruiterpad te bereiken.

Slapen op de parkeerplaats

Het is in Nederland nooit toegestaan om op of aan de openbare weg te overnachten. Ook in Meijendel niet. Wil je in de omgeving overnachten? Zoek dan op internet naar een overnachtingsplaats in de buurt.

Meer praktische informatie voor jouw bezoek aan Meijendel, zoals adres en openingstijden van De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea.