Parkeren in Meijendel

Vele wegen leiden naar... Meijendel 

Meijendel is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Zuid-Holland. Er zijn dus vele toegangen tot het gebied, ondanks dat we een deel van het beschermde natuurgebied gereserveerd houden voor kwetsbare natuur en drinkwater. Om helemaal één te worden met de natuur kom je natuurlijk het liefst op de fiets, met OV of elektrisch scooter. Dan is er de minste uitstoot van CO2 en stikstof. 

Rust, leren/spelen of rondje met de hond? 

De bevolking groeit snel en iedereen mag genieten van Meijendel en andere bestemmingen binnen Nationaal Park Hollandse Duinen. Daarom is het goed om voorafgaande aan een bezoek te bedenken wat voor beleving je zoekt. Enkele plekken in Meijendel zijn in het weekend gevoelig voor drukte. 

Zoek je rust?
Kies dan een van de noordelijke ingangen (ingang Wassenaarse Slag), of ingang Waalsdorp, bij de brug over de Landscheidingsweg. 

Spelen?
Voor het Monkeybos neem je het beste ingang de Kieviet gebruiken (parkeren op P1). 

Leren?
Voor bezoekerscentrum De Tapuit en de Duincampus kun je het beste gebruik maken van ingang de Kieviet, parkeren op P2 of P3. 

Paardrijden?
Voor auto’s met een paardentrailer en campers zijn op P1 ingang Kievietsduin de buitenste vakken gereserveerd. Personenauto’s mogen hier zonder aanhanger geen gebruik van maken. Dit staat met een parkeerverbodsbord aangegeven. Naast ons bezoekerscentrum De Tapuit bevindt zich een paardenstal waar je gratis gebruik van kunt maken. Deze is via het ruiterpad te bereiken.

Rondje met de hond?
Dan vind je rond het Netteboetersveld de meeste faciliteiten. Vanwege het wild in de duinen geldt een aanlijnplicht. Parkeren kan aan het Zwarte Pad of in de garage Zwolsestraat.  

Voor wie meer wil weten over waar je de auto het beste kunt parkeren, hebben we de informatie uitgebreid. Kijk dan onze pagina met praktische informatie.