De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea

Dagje uit? Bezoek De Tapuit! De Tapuit is het ideale startpunt voor een dagje Meijendel in het Nationaal Park Hollandse Duinen. Maak een mooie wandeling of fietstocht door de duinen of ga op pad met een gids. Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Ze kunnen heerlijk ravotten, klimmen en spelen in het Monkeybos of lekker kliederen met water bij de waterspeelplaats.

Beleef duin en water

Als het enige bezoekerscentrum in één van de weinige natuurgebieden in de regio vindt Dunea het belangrijk om het belang van natuur en milieu door te geven aan toekomstige generaties. Beleving staat hierbij voorop en daarom is het bezoekerscentrum volledig interactief ingericht.

In de vitrines zijn de dieren die in het duin voorkomen goed te bekijken. Er is van alles te zien en te lezen over de natuur en planten in het duin. En wilt u zelf wel eens duinen maken? Ook dat kan met een speciale zandblazer. Bovendien kan de kennis van waterzuivering worden getest met het magnetenspel. Dorst van dit alles? Tap dan een eigen beker met vers drinkwater.

Wat is er te doen?

Zowel voor jong als oud is er het hele jaar genoeg te beleven in en rondom De Tapuit.

Tot ziens in het bezoekerscentrum!