Nog één weekend Week van ons water!Prachtig weer, regen en leuke activiteiten heeft veel mensen al doen genieten en nadenken over allerlei wateronderwerpen. Ben je nog niet op pad geweest? De Week van ons water duurt alleen nog dit weekend!


De week begon op vrijdag 12 mei voor alle bestuurders en gemeenteraadsleden in het gebied van Hoogheemraadschap van Delfland. Ze toerden van drinkwaterproductielocatie naar gemaal en van pompput naar afvalwaterzuivering. Ondertussen werden de thema’s 'huishoudelijk afval', 'glastuinbouw', 'klimaatverandering' en 'maatregelen voor de bui van de eeuw' besproken. Kijk hier voor de activiteiten in het slotweekend.

Afgedamde Maas #mijnbron

De bron voor ons drinkwater is de rivier de Afgedamde Maas. Het is een bron van leven die we delen met omwonenden, boeren en tuinders, gemeenten en recreanten. Op 12 mei startte de gezamenlijke campagne Afgedamde Maas #mijnbron om de rijkdom van schoon water te vieren. In de gemeenten rondom onze bron wordt de Week van ons water dit weekend ook nog gevierd met activiteiten: Gemeente Woudrichem.

Fietsen langs waterpunten

Boven en onder de grond gebeurt natuurlijk van alles met water. Er zijn negen fietsroutes gemaakt langs bijzondere waterpunten. Ook die van Dunea. De app BeleefRoutes wijst je de weg. Je krijgt een signaal als er op je smartphone of tablet wat te kijken of te lezen valt over waar je bent! Ga voor de routes naar de App Store of Google Play. Download gratis de app BeleefRoutes. Uit het overzicht download je één of meer van de 'Volg de waterketen' routes. Is de route geïnstalleerd? Dan heb je geen actieve internetverbinding meer nodig.


Voor landelijke activiteiten kijk je op de website van Week van ons Water.