Eerste jubileumpodcast staat live!

Om ons 150-jarig bestaan te vieren zijn wij gestart met een podcastserie. In de serie geven (oud)medewerkers van Dunea een bijzonder inkijkje in de rijke geschiedenis van ‘duin en water’.

In de eerste aflevering vertellen directeur Wim Drossaert en oud-directielid Ad de Waal Malefijt alles over het lastige proces van betrouwbaar drinkwater maken, de grootste uitdagingen van vroeger én nu, waarom de kraan misschien dichtmoet en hoe spruitjes bijna een drinkwatercrisis veroorzaakten.

Het idee voor een podcastserie is ontstaan door alle mooie verhalen van oud-medewerkers over hoe het vroeger ging. Zij hebben het werk door de jaren heen zien veranderen, en zien ook dat er nog veel verandering – zoals toekomstige nieuwe drinkwaterbronnen – voor de deur staat. In de oude directiekamer van de productielocatie in Bergambacht halen (oud)medewerkers herinneringen met elkaar op voor de podcast. 

Meer afleveringen

Dit jaar komt er iedere 2 maanden een nieuwe aflevering van de podcast online, in totaal telt de serie 6 afleveringen. Zo komen eind april oud-duinwachter Hans van Engeldorp Gastelaars en zijn zoon Bart aan het woord over hun belevenissen in Meijendel, Solleveld en de andere duingebieden die Dunea beheert. Zij vertellen hoe een nachtexcursie bijna uit de hand liep en over waarom de duinen zo belangrijk zijn.

Bekijk hieronder de eerste aflevering. Of luister de podcast op Spotify of Apple podcast.