Dunea viert 150-jaar passie voor duin en water

In 2024 viert Dunea haar 150-jarig bestaan. In 1874 begon de Duinwaterleiding van 's-Gravenhage (DWL) met waterwinning in de duinen bij Scheveningen. Voor die tijd werd in Nederland ongezuiverd water uit sloten, rivieren, putten en andere bronnen gedronken. Dit veroorzaakte regelmatig uitbraken van cholera- en tyfus waaraan duizenden mensen stierven.

Gelukkig ligt deze tijd ver achter ons. Er is veel veranderd in 150 jaar en er zal ook de komende jaren nog veel veranderen om aan de watervraag te kunnen blijven voldoen. Directeur Wim Drossaert: “2024 wordt écht een heel bijzonder jaar. In ons jubileumjaar gaan we namelijk ook een definitieve keuze maken voor het drinkwatersysteem van de toekomst. Een ijkpunt in onze geschiedenis, want met die keuze breken interessante en innovatieve tijden aan, waarin we gaan bouwen aan een mooi, nieuw hoofdstuk in het geschiedenisboek van Dunea.”

Speciale tapkranen en podcastserie

We laten het 150-jarig bestaan niet ongemerkt voorbij gaan. Zo starten we onder meer met een podcastserie en gaan we ook op onze social media kanalen regelmatig terug in de tijd. Ook komt er een tentoonstelling in ons bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel en hebben we dit jaar tijdelijk een feestelijk jubileumlogo. Deze vindt u bovenaan deze website en op onze social media accounts (op onder meer onze facturen en klantbrieven/mails blijven wij overigens het reguliere logo gebruiken.)

Meer over onze geschiedenis

Als u op de hoogte wilt blijven van dit jubileumjaar volg ons dan op Instagram, LinkedIn, Facebook of X. Daar posten we een jaar lang van alles over 150 jaar duin en water. Op onze geschiedenispagina leest u meer over onze ontstaansgeschiedenis. Wat weet u over 150 jaar Dunea? Heeft u nog mooie verhalen of foto’s uit het rijke verleden van Dunea? Bijvoorbeeld bij de watertoren of bij een waterleiding? Stuur ze dan in naar 150jaar@dunea.nl.