Foto-expositie Planktonium in De Tapuit

Benieuwd hoe het microleven in onze infiltratieplassen en vochtige duinvalleien er in close-up uitziet? Kom langs in ons bezoekerscentrum De Tapuit om de foto-expositie 'Planktonium' van Jan van IJken te bekijken of bezoek de lezing tijdens de voorjaarsvakantie.

Jan van IJken, filmmaker en fotograaf, ging op zoek naar het microleven in zoet én zout water op diverse plekken in Nederland. Zo ook in onze duingebieden Berkheide en Meijendel. Hier heeft Jan een hoop interessante organismen gevonden, die hij spectaculair heeft vastgelegd met een microscoop. Zelfs zo spectaculair dat een deel van zijn beelden onlangs zijn gebruikt in de BBC-serie Planet Earth III. We zijn daarom trots dat de beelden nu te zien zijn in ons bezoekerscentrum in de vorm van een foto-expositie: Planktonium. 

Expositie Planktonium in De Tapuit

Lezing in de voorjaarsvakantie

Op donderdag 22 februari van 14.00 tot 15.00 uur zal Jan een lezing geven in het activiteitencentrum naast De Tapuit. Tijdens de lezing vertelt hij over zijn microscopische fotografie- en filmprojecten. Eerst komt de film 'Becoming' aan bod. Deze film gaat over het ontstaan van leven in een salamander-ei. Vervolgens geeft Jan een inkijkje in het maakproces van 'Planktonium', een film van 15 minuten, samen met een fotoboek dat zich richt op microscopisch plankton. Beide werken zullen tijdens de lezing worden vertoond. 

Aanmelden

Mis deze kans niet om meer te weten te komen over microfotografie. Verzeker jezelf van een plek voor de lezing door je naam en telefoonnummer door te sturen naar bezoekerscentrum@dunea.nl. Vanwege de beperkte beschikbaarheid kan er voor maximaal vier personen gereserveerd worden.