Nestcams kerkuilen en slechtvalken live

Het broedseizoen is begonnen en dat is voor ons het moment om de nestcams in ons bezoekerscentrum De Tapuit en bovenin de watertoren in Scheveningen weer aan te zetten.

Waar de nestcast bij De Tapuit wordt bewoond door een kerkuilenpaar, hebben de slechtvalken het mooiste plekje van de toren veroverd. We kunnen het met vier camera’s allemaal volgen de komende maanden.

Vooral de beelden bij de slechtvalken zijn uniek. Want nadat de kast twee jaar geleden een stuk minder bezocht werd, hadden we vorig jaar 4 sterke volwassen vogels.

 

Livebeelden

Tijdens het broedseizoen gaan de camera’s aan voor het grote publiek en zo kunnen kijkers 24 uur per dag op onze website het leven van de kerkuilen en slechtvalken volgen. Dit doen we op beide locaties met één camera in de nestkast en één aan de buitenkant. Zo kunnen we goed in de gaten houden wat er in de kast en wat er buiten gebeurt. Dat levert vooral bij de watertoren spectaculaire beelden op.

De natuur in huis

 

De nestcams zijn de ultieme manier om de duinen in huis, school of vereniging te halen. Ze zijn namelijk 24/7 live te volgen. Van het paringsritueel en het tellen van de eieren tot het eerste kuiken en de bijzondere vliegoefeningen. Je maakt het allemaal van dichtbij mee.

 

Wil jij ook kijken?

Kijk op www.dunea.nl/kerkuilen voor de kerkuilen.

Kijk op Slechtvalk (dunea.nl) voor de slechtvalken.