Recreatienieuws over Meijendel

In duingebied Meijendel mag ‘het recreatieve hart’ een opknapbeurt krijgen. Hiermee is een belangrijke stap gezet om voorzieningen in Meijendel te kunnen verduurzamen. Ook hebben we met bewoners-vereniging de Kieviet teruggeblikt op de afgelopen lockdown.

Verwijst uw organisatie al naar de praktische informatie voor een bezoek aan Meijendel?

Kloppend hart van Meijendel mag verduurzamen 

Het College van de gemeente Wassenaar heeft op basis van onze vergunningaanvraag besloten dat – in navolging van het bezoekerscentrum - ook de buitenruimte mag worden opgeknapt. Dunea is blij met dit besluit. “Meijendel is een van de mooiste en waardevolste gebieden van Nederland. Daar horen voorzieningen bij die mensen laten genieten, maar op een duurzamer manier dan nu het geval is”, reageert Wim Drossaert, directeur van Dunea. Lees het artikel 'Kloppend hart van Meijendel mag verduurzamen' voor meer informatie.

 

Duinverkeer lockdown rustiger dan vorig jaar 

Een lockdown is voor iedereen zoeken naar ‘wat dan wel kan’. Uitwaaien en genieten in de natuur stijgt dan met stip en dat geeft meer verkeer. Rond Meijendel is dat niet anders. Hierover stond natuurbeheerder Dunea de afgelopen periode in nauw contact met zowel de gemeente Wassenaar als bewonersvereniging De Kieviet.  

Maar er moet ook worden gekeken naar structurele oplossingen, zoals goede OV-verbindingen naar diverse ingangen van Meijendel. De bevolking in onze regio groeit namelijk hard, dus zo rustig als vroeger wordt het niet meer. Hoe passen we ons samen aan en houden we zo goed mogelijk rekening met elkaar?

Dunea heeft alvast haar aanreisinformatie aangepast, zodat ‘naar Meijendel gaan’ niet automatisch ‘met de auto door De Kieviet’ hoeft te betekenen. Eric van Gerrevink, manager Duin & Omgeving: “We weten nog niet precies wat hiervan het effect zal zijn, want vaste bezoekers zoeken zulke informatie niet meer op, maar nieuwe wel. We vragen ook onze relaties om voor Meijendel niet meer alleen naar De Kieviet te verwijzen.” 

Meer informatie