Karaffen en watercocktails

Kraanwater is lekker, duurzaam en gezond. En verdient een plaats in iedere horecagelegenheid. Dat is de boodschap van de kraanwaterkaraffenestafette die inmiddels in meer dan de helft van Dunea’s gemeenten is gelanceerd. Kortgeleden is er ook een receptenboekje voor verfrissende watercocktails gelanceerd.

“In september 2017 zijn we gestart met de karaffencampagne”, zegt projectleider Debbie Koorn. “Een bewustzijnscampagne waarbij we horecaondernemers vragen om met onze karaffen het duurzame karakter van ons duinwater te laten zien aan hun gasten. In een stijlvolle karaf serveren inmiddels al ruim 120 horecaondernemers ons duinwater. Water dat zo uit de kraan stroomt: lekker, vers, duurzaam en uiteraard gastvrij!”

In Katwijk heeft in maart de meest recente kick-off plaatsgevonden. Onder toeziend oog van veel pers, Wim Drossaert en burgemeester Visser werd de eerste karaf overhandigd aan een lokale ondernemer. Burgemeester Visser benadrukte tijdens de overhandiging de voordelen van het drinken van kraanwater: “De gemeente Katwijk is blij dat het drinken van water gestimuleerd wordt. Kraanwater is namelijk supergezond. Het sluit mooi aan bij ons project Jongeren Op Gezond Gewicht en Wijk in Beweging, waarbij we gezonde leefgewoontes promoten. Het duinwater van Dunea zit niet alleen in een mooie karaf, het hoort ook bij iedere maaltijd, van heel chic tot een snelle lunch.”

De succesvolle lancering in de horeca is ook overgeslagen naar ambtelijke instanties. In diverse gemeentehuizen en tijdens coalitieonderhandelingen staan onze karaffen op tafel, voor een verfrissend gesprek… En Dunea gaat door: in aanvulling op de karaffencampagne heeft Dunea nu ook een kraanwatercocktailbar en receptenboekje. Want hoe verfrissend en gezond Dunea-water ook is, soms wil je je smaakpapillen wat harder aan het werk zetten. Koorn: “Doel is de bewustwording rondom de duurzaamheid en veelzijdigheid van kraanwater te vergroten. Uiteraard gaan we de bar inzetten op onze eigen evenementen en het eerste verzoek van een van onze samenwerkingspartners om onze cocktailbar te mogen inzetten is al binnen. Dat is goed nieuws, want zo creëren we op een andere manier meer aandacht voor het kraanwater waar wij allemaal zo trots op zijn.”

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.dunea.nl/duinwater-op-tafel.