Proef met Incassovrije Wijken

Voorkomen is beter dan genezen. Zeker als het gaat om armoede en schulden. Dunea helpt graag schulden te voorkomen en doet daarom mee aan de Haagse pilot Incassovrije Wijken.

De pilot start in april in een aantal Haagse wijken en is een initiatief van Amargi, een vereniging van mensen die zich met elkaar willen bevrijden van geldzorgen. Het duurt vaak meer dan twee jaar voordat iemand met problematische schulden om hulp vraagt. De vrijwilligers van Amargi helpen mensen om grip te krijgen op hun inkomsten en uitgaven, want hoe eerder je het probleem onderkent, hoe gemakkelijker eruit is te komen.

Krachten bundelen

“Schuldhulpverlening komt pas op gang als de problemen al groot zijn,” herkent ook Nathalie Trijsburg, verantwoordelijk voor incasso bij Dunea. “Klanten die bij ons hun rekening niet betalen, hebben mogelijk ook betaalachterstanden bij hun energieleverancier, verhuurder of bank. In de pilot Incassovrije Wijken werken we samen aan hetzelfde doel: klanten vroegtijdig attenderen op hulp.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Attenderen op schuldhulpverlening deed Dunea al en dat blijft zo. Trijsburg: “Als maatschappelijk bedrijf besteden we onze tijd liever aan het voorkomen van betalingsproblemen dan aan het najagen van schulden. Dat is voor klanten natuurlijk veel prettiger. Daarom zullen we bij huisbezoeken aan klanten die vaak in ons incassotraject terecht komen en niet een hele grote betalingsachterstanden hebben, graag attenderen op de hulp van Amargi.

Partners

De pilotpartners in Den Haag zijn vooralsnog: woningcorporaties Haag Wonen, Omnia Wonen, Staedion en Vestia, Dunea, energieleverancier Eneco, AEGON, ASN Bank, de Haeghe Groep en Independer.

Meer informatie vindt u op www.amargi.nl.