Het begint met ambitie

Stap voor stap krijgt Nationaal Park Hollandse Duinen vorm. De partners hebben hun ambities gedeeld en in mei worden drie bijeenkomsten georganiseerd om regionale inbreng op te halen. Denkt u mee?

Op 7 april hebben bestuurders van gemeenten, provincie, waterschappen, marketingorganisaties, belangenorganisaties en beheerders gesproken over de ambities die zij voor het gebied hebben. Die ambities worden aangevuld met de inbreng van de drie bijeenkomsten, waarna ze in juni worden voorgelegd aan de bestuurders.

Het merk

Ondertussen wordt ook het merkverhaal van Hollandse Duinen ontwikkeld. Dit gebeurt in lijn met de aanpak van de drie andere gebieden die verkozen zijn tot Mooiste natuurgebied van Nederland. De kernwaarden van Nationaal Park Hollandse Duinen zijn richtinggevend voor de merkstrategie. Ons Nationaal Park is:

  • Uitnodigend, omdat iedereen welkom is en het gebied laagdrempelig toegang biedt
  • Bewust, omdat we verantwoordelijk met de waarden van het gebied omgaan, nu en in de toekomst
  • Initiatiefrijk, omdat natuur, kunst en cultuur elkaar versterken en inspireren tot vernieuwing
  • Verfrissend, omdat we op een frisse en originele manier denken in mogelijkheden en verbinden
  • Verrassend, omdat het gebied meer biedt dan je wist aan belevingsmogelijkheden en de natuur geen moment hetzelfde is.
  • Alles dichtbij

Cruciaal in het karakter van Hollandse Duinen is dat alles dichtbij is en voelt: natuur, kunst en cultuur. In een oogwenk ben je vanuit de drukte van de stad in de rust van de natuur. Verrast door een ontmoeting met een vos tijdens een wandeling in de duinen en daarna door het wijdse uitzicht op zee maar ook door het kasteel of museum tussen de bomen of al fietsende tussen de kleurrijke bollenvelden in het voorjaar.

Een gebied waar de mens van oudsher nadrukkelijk aanwezig is en waar slimme ruimtelijke oplossingen gevonden zijn met onverwachte functiecombinaties zoals waterwinning en topnatuur maar ook kustbescherming en recreatie gaan hand in hand bij de Zandmotor. Waar altijd wat te doen is en voor ieder wat wils te vinden is, of je nu sporter bent of natuurliefhebber. De plek waar de zee het land ontmoet en natuur de stad. Geen wonder dat de aantrekkingskracht op mensen zo groot is, of ze nu in de buurt wonen of aan de andere kant van de wereld. Een vitaal landschap waar je kunt ontspannen, ontdekken en opladen.

Kortom, Hollandse Duinen geeft inspiratie en energie! Dat hopen we opnieuw te merken tijdens de drie bijeenkomsten in mei. Heeft u interesse om deze bij te wonen? Dan kunt u zich aanmelden via b.engeldorp@dunea.nl.