Duinwater op tafel is duurzaam

Woensdag 13 december is de waterkaraffencampagne in de gemeente Zoetermeer van start gegaan. Daarmee heeft de estafette de zesde gemeente in Dunea’s leveringsgebied bereikt. En dit is pas het begin!

Burgemeester Charlie Aptroot en Wim Drossaert, directeur Dunea, overhandigden twaalf gratis karaffen aan 1892 Eten & Drinken. Projectleider Debbie Koorn: “Wij zijn er bijzonder trots op dat gemeenten en ondernemers deze campagne omarmen en zo meewerken aan meer bewustwording over de duurzaamheid van kraanwater bij inwoners. De campagne loopt nu in Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Oegstgeest, Wassenaar en Zoetermeer. Op de planning staan gemeenten Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Rijswijk en Alphen aan den Rijn.”

Stap voor stap wordt de actie uitgerold in de negentien gemeenten binnen het leveringsgebied. Elke gemeente kan de campagne onder de aandacht van ondernemers brengen. Graag zelfs! Iedere horecaondernemer binnen ons leveringsgebied mag meedoen en krijgt van Dunea gratis 12 karaffen. Aanmelden is eenvoudig; kijk voor meer informatie op www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Publieksactie

Dat de karaffen ook bij Dunea’s klanten in de smaak vallen, blijkt uit de vele vragen of ook zij een karaf kunnen bestellen. Goed om te weten dat de karaf te koop is in bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel. En klanten kunnen nu ook een karaffenset winnen. Hoe? Door een foto van onze kraanwaterkaraf te posten op social media met de mention @duinwateroptafel (Facebook) of hashtag #duinwateroptafel (Twitter).

Waarom deze campagne?

Kraanwater is duurzaam. Plastic of glazen flessen en transport zijn overbodig want het water komt zo fris uit de kraan. Daarom is Dunea gestart met deze campagne om het schenken van kraanwater in de horeca te stimuleren. Het is uiteraard aan de ondernemer of deze iets wil rekenen voor het serveren van kraanwater.

karaffen dunea