Gemeenten steunen kraanwater in de horeca

Kraanwater is niet alleen verfrissend lekker, maar ook verfrissend duurzaam. Dat drink je niet alleen thuis, maar wat ons betreft ook in de horeca. Vandaar dat we een actie zijn gestart om horecaondernemers te stimuleren kraanwater aan hun klanten te schenken. Ook gemeenten omarmen dit initiatief.

Dunea is trots op het water dat uit de kraan stroomt. We zuiveren het met veel passie in Nationaal Park Hollandse Duinen. Het is lekker, vers en duurzaam. Geen wonder dat steeds meer mensen in de horeca om een karafje kraanwater vragen. En gelukkig zijn er veel horecaondernemers die daar graag gehoor aan geven. Om dat verder te stimuleren, stelt Dunea gratis 12 karaffen beschikbaar voor de horecagelegenheden in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater – of liever gezegd duinwater - nog leuker en eenvoudiger.

Estafette

Iedere horecaondernemers kan een set karaffen aanvragen. Om de actie te ondersteunen gaf burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, vorige maand het startsein voor een karaffenestafette in de residentiestad, door de eerste set karaffen uit te reiken aan De Boterwaag, Een paar dagen later volgde de Leidse burgemeester Henri Lenferink die de eerste doos overhandigde aan de cateraar van de Hortus Botanicus.

Ook meedoen?

Al 50 ondernemers in ons leveringsgebied hebben inmiddels karaffen besteld. En andere gemeenten hebben inmiddels aangegeven dit duurzame initiatief te ondersteunen. De volgende gemeenten gaan binnenkort starten met de karaffenestafette: Zoetermeer, Noordwijk, Leidschendam-Voorburg, Katwijk, Oegstgeest, Hillegom, Rijswijk en Alphen aan den Rijn. Ook een estafette starten in uw gemeente? Neem contact op met Debbie Koorn. Zie ook www.dunea.nl/duinwater op tafel.