Jong geleerd: alles over watergebruik

Hoe gaan we in en rond huis slimmer om met water? En waarom is het drinken van water belangrijk tijdens het sporten? Dat zijn vragen waarop basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 zich dit jaar storten tijdens de educatieactiviteiten van Dunea.

Via educatie komen kinderen van basisscholen en kinderopvang meer te weten over drinkwater. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Zo leren kinderen over een nieuw onderwerp en worden ze zich bewuster van het water dat zij elke dag drinken.  

Challenge Slim Watergebruik  

Deze week gaan verschillende groepen 7 en 8 aan de slag met de challenge Slim Watergebruik. Volgens de principes van ‘Onderzoekend & Ontwerpend Leren’, brainstormen de kinderen over slimme en creatieve oplossingen. Voordat ze aan de slag gaan, ontvangt de klas een persoonlijke videoboodschap van een Dunea-monteur. Leerlingen bestuderen de leidingen die door hun huis lopen: wat is eigenlijk het verschil tussen schoon, grijs en zwart water? En waar zou je slimme oplossingen kunnen bedenken om langer met het(zelfde) water te doen? Tot slot krijgt elke klas de opdracht creatief na te denken over waar gebruik van drinkwater minder kan en waar hergebruik een prima optie is.  

Op onze pagina challenge Slim Watergebruik vindt u meer informatie.

 
Nationale Kraanwaterdag 

Behalve slim watergebruik, is het ook belangrijk om voldoende water te drinken en ervan te genieten. Het is niet voor niets zo’n gezonde en sportieve dorstlesser! Daarom organiseren alle Nederlandse drinkwaterbedrijven op woensdag 22 september de Nationale Kraanwaterdag. Op die dag drinken alle kinderen alleen kraanwater en krijgen zij digitale lessen over ons kraanwater: Waar komt ons kraanwater vandaan? Waarom is water een gezonde dorstlesser? Welk effect heeft water op ons lichaam? Aanmelden is gratis voor elke klas, school of bso - via de leerkracht uiteraard. 

Aanmelden voor de Nationale Kraanwaterdag kan via www.dunea.nl/kraanwaterdag

Meer informatie over educatie: