Dunea Warmte & Koude presenteert zich!

Nieuwe wijken duurzaam verwarmen, winkelcentra helpen verkoelen, WKO's weer in balans brengen, het kan met water. Heeft u voor uw duurzame energievraagstukken al aan Dunea Warmte & Koude gedacht?

Dunea zet haar leidingnet in als duurzame bron voor energie. Voor het einde van 2021 moet elke gemeente een warmtetransitieplan hebben. De uitdaging is enorm, honderdduizenden woningen moeten van het aardgas af. Dunea wil helpen om dit mogelijk te maken - met aquathermie.  

 Wim Drossaert, directeur Dunea: “Met onze dochter Dunea Warmte & Koude willen we onze infrastructuur zo slim mogelijk inzetten voor de warmtetransitie en een duurzame toekomst. Tegelijk dragen laagtemperatuuroplossingen bij aan het tegengaan van opwarming van de drukke ondergrond. Daarin moet drinkwater fris zijn om te blijven bijdragen aan de volksgezondheid.” 

Duurzame nieuwbouw Binckhorst  

Samen met de gemeente Den Haag verkent Dunea Warmte & Koude,100% dochter van Dunea, welke kansen er zijn voor aquathermie in de Haagse Binckhorst. Na het winkelcentrum in Leidschendam en het concept voor de nieuwbouwwijk op Valkenburg, is dit de derde concrete opdracht voor de jonge BV van Dunea. 

Den Haag wil de komende jaren een duurzaam warmtenet realiseren langs de Trekvliet. Dunea Warmte & Koude onderzoekt of aquathermie het net van warmte kan voorzien. Zo wordt gekeken naar de inzetbaarheid van de waterberging als bron, wat nodig is om het systeem in de beschikbare tijd te realiseren en welke voorwaarden nodig zijn. Wethouder Liesbeth van Tongeren is enthousiast: “Duurzame warmte die er al is gebruiken om panden te verwarmen. Zo maken we samen Den Haag én de Binckhorst een stukje mooier en klaar voor de toekomst!”
  

Ook een optie voor u? 

Dunea Warmte & Koude vindt dat iedereen recht heeft op duurzame en betaalbare warmte en koude. Projecten worden gerealiseerd op basis van de transportinfrastructuur van Dunea. De omvang van de drinkwaterleidingen zorgt ervoor dat het ‘aftappen’ van temperatuur voor thermische energie uitstekend mogelijk is, zonder de primaire functie voor drinkwater te benadelen. Dit maakt aquathermieprojecten een duurzame optie in delen van Zuid-Holland. Op deze kaart ziet u waar. 

Meer informatie