Update Nationaal Park Hollandse Duinen

Ook via Nationaal Park Hollandse Duinen worden recreanten herinnerd aan de corona-maatregelen. De werkorganisatie van de stichting werkt daarnaast zoveel mogelijk 'gewoon door': de voorbereidingen voor de officiële statusaanvraag zijn in volle gang, er wordt gewerkt aan een landschapsstrategie en de #ontdek-campagne ging onlangs van start. Een update.

Met het sluiten van de musea en het verbod op bijeenkomsten met meer dan 100 mensen, verviel ook het symposium biodiversiteit: 'Behoud het groene goud'. Maar niet voorgoed! We willen immers nog de uitkomsten van het succesvolle 5000-soortenjaar delen en met elkaar bespreken hoe we toekomstige generaties dieren, planten en mensen beter kunnen faciliteren.
Lees meer

Aanvraag officiële status

De werkorganisatie van het nationaal park werkt geconcentreerd door aan de voorbereidingen om dit jaar de officiële status van Nationaal Park aan te vragen bij het ministerie van LNV. En niet zomaar een Nationaal Park maar een Nationaal Park Nieuwe Stijl. Daarvan zijn op dit moment nog geen vergelijkbare nationale parken in Nederland, dus het is pionieren. 
Op weg naar de statusaanvraag

Landschapsstrategie

Landschapsarchitect Abe Veenstra stelt voor Nationaal Park Hollandse Duinen een Landschapsstrategie op. In een video vertelt hij hoe deze ruimtelijke strategie handvatten gaat bieden voor de verdere ontwikkeling van het gebied op de lange termijn en hoe de strategie wordt opgesteld. Dunea wil ook via dit proces duin & water beschermen.
Bekijk de video

De #ontdek-campagne

We werken hard aan de zichtbaarheid van Nationaal Park Hollandse Duinen en het verankeren in de hoofden en harten van mensen. Eind 2019 verscheen de publieksfolder en in februari maakten we de eerste opnames voor de #ontdek-campagne. In deze serie van filmpjes, interviews en podcasts, vertellen bewoners zelf over, voor hen, bijzondere plekken in het Nationaal Park. In deze eerste video laat natuurfotograaf Danny Taheij zijn favoriete gebied zien: De Banken, gelegen aan de Westlandse duinenkust in 's-Gravenzande.
Wilt u Nationaal Park Hollandse Duinen helpen? Vertel het als u partner bent en deel onze (campagne) tweets en posts op Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.