Nieuw in september 2018: Expeditie Duin en Water

Na tien succesvolle jaren Natuurfeestdag is het tijd voor een nieuw en fris evenement. Zondag 30 september is de eerste editie van de Expeditie Duin en Water in Meijendel.

Speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar organiseert Dunea dit leuke, educatieve evenement en leert kinderen hiermee alle ins en outs over het maken van drinkwater. Tijdens de Expeditie Duin en Water staat het verhaal van Dunea centraal en willen wij onze passie voor betrouwbaar drinkwater doorgeven.

Kruip in de huid van Duneanen

Kinderen ontdekken wat er allemaal komt kijken bij het maken van drinkwater, aan de hand van beroepen binnen Dunea. Bij De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, kunnen kinderen een paspoort halen met instructies. Vervolgens kruipen ze in de huid van de monteur, de duinwachter en de water- en natuuronderzoeker. Bij elk beroep horen drie missies. Zo kunnen ze bijvoorbeeld sleutelen als monteur, speuren als duinwachter en achter de microscoop springen als echte onderzoeker. Is de missie volbracht? Dan volgt een stempel in het paspoort. Het doel is natuurlijk om alle negen missies te voltooien en alle stempels te verzamelen. Zo worden kinderen échte duin- en waterexperts!

Delen = fijn

Wij waarderen het enorm als u de Facebookevenement van de expeditie wilt delen via uw eigen Facebook. Houd daarnaast ook de tweets van De Tapuit in de gaten voor updates. 

Kijk voor meer informatie op de pagina over Expeditie Duin en Water of neem contact op met Debbie Koorn.