Studenten aan de slag

Hoe maak je het gewoon om kraanwater te bestellen in de horeca? Dat is de vraag waar ruim zestig studenten van de Haagse Hogeschool zich in deze periode over buigen.

Kraanwater is lekker, duurzaam en gezond. En het verdient een plaats in iedere horecagelegenheid. Dat is de boodschap van de kraanwaterkaraffenestafette die inmiddels is gelanceerd in meer dan de helft van de gemeenten in het leveringsgebied van Dunea. Een groep van zestig tweedejaars studenten International Communication Management van de Haagse Hogeschool doet tot aan de kerstvakantie een onderzoek voor het vak Public Communication. 

Debbie Koorn, senior communicatieadviseur bij Dunea: "Met de kraanwaterkaraffenestafette vragen we horecaondernemers om met onze karaffen het duurzame karakter van ons duinwater te laten zien aan hun gasten. In een stijlvolle karaf serveren inmiddels al ruim 150 horecaondernemers ons duinwater. Water dat zo uit de kraan stroomt: lekker, vers, duurzaam en uiteraard gastvrij!" 

Nu zijn de studenten aan de beurt. In de afgelopen weken hebben ze zich bezig gehouden met dit duurzame onderwerp en zijn ze een vervolgplan aan het schrijven. Hoe zorgen we ervoor dat mensen kraanwater gaan bestellen én dat de horecaondernemers dit ook gaan schenken? 20 december presenteren de studenten de onderzoeksresultaten en aanbevelingen. Wij zijn benieuwd naar de ideeën.

Ook een duurzaam voorbeeld zijn tijdens zakenlunches? Vraag om kraanwater!