Nieuws uit de Hollandse Duinen

Het samenwerkingsverband Nationaal Park Hollandse Duinen gaat een nieuwe fase in, als stichting. We werken samen aan merk en inhoud. En er is een handige website voor bezoekers. Deelt u hem ook?

In de afgelopen periode is het misschien stil geweest, maar er is niet stil gezeten. Een prachtige website zag het licht. Op de site staat de bezoeker en de aard van het bezoek centraal. Op basis van profielen is een aanbod samengesteld met doorverwijzingen naar de aanbieder. Zien we (uw) passend aanbod over het hoofd? Mail het ons!

Holland marketing

Ook is er gewerkt om van het Nationaal Park Hollandse Duinen een sterk merk te maken, eentje die nationaal, maar ook internationaal stevig staat. Een sterke wens van het Nationaal Parken Bureau en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), die de marketing van Nederland doet en onder andere toewerkt naar het themajaar Ode aan het Nederlands Landschap in 2021. Met partners en marketeers is gebrainstormd over een passend NP-aanbod. Deze zomer werd alvast een promotiefilm ‘geschoten’ op verschillende plekken binnen het Nationaal Park, ook bij Dunea.

Inhoud

Maar, zonder inhoud geen merk. Het 5000-soortenjaar dat begin dit jaar startte, is een eclatant succes, zowel in de tellingen – meer dan 6000! - als in de beleving – het samen (onder)zoeken. Het is een icoonevent voor de natuur van ons park. Dat vraagt om vervolg! Ook starten we een project om de bezoekerscentra van Dunea (De Tapuit) en van Staatsbosbeheer (de Koekamp) naast de huidige uitstraling, een toegangsport tot het Nationaal Park te laten zijn; de start van een groene beleefroute.

Vorm

Om een solide basis te leggen voor het Nationaal Park, heeft Dunea onlangs een stichting opgericht. Vanuit de stichting zullen in eerste instantie de Provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en Dunea samenwerken aan plannen voor de geformuleerde ambities, inclusief de ambitie om samen met (pro)actieve partners de officiële status van Nationaal Park te behalen en te houden. Voor het einde van het jaar zal de stichting de partners uitnodigen om de ambities van het park samen een stap verder te helpen. Dus houd uw mailbox in de gaten!

Waarom doet Dunea dit?

Met Nationaal Park Hollandse Duinen wil Dunea 'haar duinen', in samenwerking met partners, beter beschermen. Als een groter gebied de status van Nationaal Park heeft, zal de natuur en het landschap buiten de duinen verbeteren. Dat leidt uiteindelijk tot robuustere natuur in het hele gebied. Iets dat past in onze ambitie om 'Duinbeheerder van wereldklasse' te zijn.