Geslaagde aftrap campagne 'Afgedamde Maas #mijnbron'!

Wethouder Simon Buwalda van de gemeente Zaltbommel heeft op 12 mei samen met Jaap Mos, procesmanager Bron tot Kraan Dunea, het informatiebord 'Wees zuinig op onze rivier!' onthuld. Dit bord is onderdeel van het uitvoeringsprogramma waterkwaliteit Afgedamde Maas én de aftrap van de campagne 'Afgedamde Maas #mijnbron'.

Met het plaatsen van in totaal 15 borden vragen de partners van het uitvoeringsprogramma waterkwaliteit Afgedamde Maas de aandacht voor het schoonhouden van de rivier. De borden zijn bedoeld voor de beroepsvaart, recreatievaart en de recreant. Dunea werkt hierbij intensief samen met de gemeente Zaltbommel en Waterschap Rivierenland.

Maatregelen

De Afgedamde Maas, een zijtak van de rivier de Maas, is de bron voor het drinkwater van 1.3 miljoen mensen in het westen van Zuid-Holland. De maatregelen om de waterkwaliteit in de Afgedamde Maas te beschermen, variëren van gezamenlijke inzet om emissies van gewasbeschermingsmiddelen terug te dringen, tot elkaar tijdig informeren over baggerwerkzaamheden in de rivier of ruimtelijke ingrepen.

Een schone rivier is dus niet alleen belangrijk voor de mensen in Zuid-Holland, maar ook voor de regio. Bijvoorbeeld om prettig te kunnen zwemmen, varen, vissen en fietsen. Daarom is Dunea samen met omliggende gemeenten, lokale ondernemers, partners, boeren en tuinders deze campagne gestart. De campagne #mijnbron attendeert op de bijzondere kwaliteiten van de Afgedamde Maas: een prachtige rivier waar we zuinig op zijn! Voor nadere informatie: www.afgedamdemaas.nl.

Big jump

Sinds 2002 springen in heel Europa in juli tienduizenden mensen tegelijk in het water. Met deze Big Jump vragen ze aandacht voor het belang van schoon water voor mens en natuur. Ook in Nederland wordt gesprongen op verschillende locaties. De Big Jump in de Afgedamde Maas wordt georganiseerd door Dunea en de Gelderse Natuur en Milieufederatie (GNMF), in samenwerking met lokale organisaties. Naast de Big Jump is er ook een gezellige informatiemarkt.

Meedoen aan de Big Jump?

Iedereen is welkom! Deelname is gratis en aanmelden niet nodig. Houd @afgedamdemaas op Facebook in de gaten voor de laatste informatie.

Meer informatie:

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met:
Sandra Zittersteijn, communicatieadviseur, tel. 06 222 429 74, s.zittersteijn@dunea.nl.