Digitale watermeter

Inzicht krijgen in waterverbruik

Wij zijn momenteel bezig met de uitrol van de eerste slimme watermeters bij onze zakelijke klanten. Door de digitale meter krijgen deze klanten real time inzicht in hun watergebruik en hoeft er geen meterstand opgenomen te worden. Wij lezen namelijk de stand op afstand af en versturen automatisch een factuur. Door de digitale meter hebben klanten beter grip op uw verbruik. Bent u ook geïnteresseerd in een digitale meter? Lees dan snel verder!  

Hoe werkt een digitale meter?

De digitale watermeter bestaat uit een click-on sensor en een logger. Deze worden gekoppeld aan de bestaande analoge watermeter. De sensor leest elk uur de meterstand af en stuurt deze door naar de logger die aan de muur bevestigd is. De logger verzamelt deze informatie en verstuurt de informatie vervolgens elke vier uur, via een beveiligde verbinding, naar onze centrale server. 

Op Mijn Dunea krijgen klanten een duidelijk en nauwkeurig overzicht van het waterverbruik. Doordat het waterverbruik nauwkeurig wordt gemonitord, kunnen eventuele afwijkingen zoals lekken, drukverlies en piekbelastingen vroegtijdig worden gesignaleerd en verholpen. 

Tekening digitale watermeter
Afbeelding laptop met mijn omgeving digitale watermeter

Gemak bij meteropname

Na het plaatsen van de digitale watermeter is het voor Dunea mogelijk om automatisch een factuur op te maken. Hiervoor gebruiken we de standen die via de digitale watermeter zijn binnengekomen. Er is verder geen wijziging met betrekking tot het facturatieproces. Om te zorgen voor een juiste berekening van het verbruik kan het voorkomen dat Dunea toch langskomt voor het opnemen van de meterstand. Als de stand afwijkt van wat wij hebben afgelezen via de digitale watermeter, ontvangt u een correctiefactuur. 

U heeft zelf al een digitale meter geïnstalleerd

Zoals aangegeven in onze algemene voorwaarden, behouden wij ons het recht om wijzigingen aan te brengen in onze meetinrichting. Deze blijft namelijk het eigendom van Dunea. Als u al een uitbreiding op onze meetinrichting hebt geplaatst, bestaat de mogelijkheid dat deze de werking van onze digitale watermeter belemmert. Met het oog op het bevorderen van duurzaam waterverbruik streven wij ernaar om in gezamenlijk overleg tot een passende oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is.

Kosten

De plaatsing van de digitale meter is kosteloos. Indien u ook kleinere aansluitingen heeft die u wilt voorzien van een digitale watermeter, brengt dit extra kosten met zich mee. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke situatie te bespreken en een offerte aan te vragen. We staan klaar om u te helpen.

Vragen?

Wilt u meer informatie over de digitale watermeter? Neem dan contact met ons op via digitalewatermeter@dunea.nl of lees de productvoorwaarden.