Digitale watermeter

Inzicht krijgen in waterverbruik

Bij onze grote zakelijke klanten draaien wij momenteel een proef met digitale watermeters. De digitale watermeter is een uitbreiding op de bestaande watermeter en geeft een actueel overzicht van het waterverbruik. Dit overzicht kan helpen bij de besparing van water en kosten. 

Hoe werkt een digitale meter?

De digitale watermeter bestaat uit een sensor die bij de huidige watermeter wordt geplaatst en een kastje dat op de muur wordt gemonteerd. Dit kastje bevat de verzendmodule en zorgt voor het draadloos versturen van de meterstand. De opstelling werkt op een batterij die 8 jaar meegaat. De meterstand wordt elk uur uitgelezen vanaf de sensor en elke vier uur via een beveiligde verbinding verzonden naar onze centrale server. Op Mijn Dunea geven we inzicht in het verbruik en afnamepatroon (verbruikspieken). In een grafiek is te zien hoeveel liter water er is verbruikt per tijdvak. Hiermee realiseren we een nauwkeurig inzicht in het waterverbruik en helpen u om efficiënter om te gaan met uw waterverbruik, kosten te besparen en milieubewustzijn te stimuleren.

Gemak bij meteropname

Na het plaatsen van de digitale watermeter is het voor Dunea mogelijk om een factuur op te maken zonder dat iemand de meterstand hoeft op te nemen. Hiervoor gebruiken we de standen die via de digitale watermeter zijn binnengekomen. Er is verder geen wijziging met betrekking tot het facturatieproces. Om te zorgen voor een juiste berekening van het verbruik kan het voorkomen dat Dunea toch langs komt voor het opnemen van de meterstand. Als de stand afwijkt van wat wij hebben afgelezen via de digitale watermeter, ontvangt u een correctiefactuur. 
 

Kosten

Aan de digitale watermeter kunnen kosten verbonden zijn. Dit is afhankelijk van uw type aansluiting. Neem contact met ons op om uw specifieke situatie te bespreken.
 

Vragen?

Wilt u meer informatie over de digitale watermeter? Neem dan contact met ons op via digitalewatermeter@dunea.nl.