Tweede aflevering podcastserie geeft geheimen van het duin bloot

De tweede aflevering van de podcastserie ‘150 jaar Dunea’ staat vanaf vandaag online. In deze aflevering gaan vader Hans en zoon Bart van Engeldorp Gastelaars met elkaar in gesprek over hun werk in de duingebieden die Dunea beheert: Solleveld, Meijendel en Berkheide. 

Deze twee natuurliefhebbers vertellen alles over struinen door de duinen en hoe een nachtexcursie bijna uit de hand liep. Maar ook de invloed van Dunea's samenwerking in Nationaal Park Hollandse Duinen wordt besproken.

 

Hans van Engeldorp Gastelaars was ruim 26 jaar duinwachter bij Dunea. Tijdens de vele kilometers die hij door het duin liep maakte hij van alles mee. Uiteindelijk schreef hij zelfs een boek over zijn belevenissen. Zijn passie voor de duinen gaf hij door aan zijn zoon Bart. Bart werkt als projectadviseur vanuit Dunea aan het Nationaal Park Hollandse Duinen. Met 45 jaar werkervaring hebben ze samen heel wat meegemaakt.  

  

De podcastserie ‘150 jaar Dunea’ bestaat uit 6 afleveringen. Eerder kwam al de aflevering met directeur Wim Drossaert en oud-directielid Ad de Waal Malefijt online. In de rest van het jubileumjaar komt er iedere twee maanden een nieuwe podcast, waarin een gepensioneerde medewerker in gesprek gaat met een huidige medewerker van Dunea over de rijke geschiedenis van duin en water. 

 

Waar is de podcast te vinden?

De podcast staat op www.dunea.nl/150jaar en ook op Spotify, Apple Podcast en YouTube.