150 jaar Dunea

Jubileumjaar

In 2024 viert Dunea haar 150-jarig bestaan. In 1874 begon de Duinwaterleiding van 's-Gravenhage (DWL) met waterwinning in de duinen bij Scheveningen. In de loop van de jaren is er veel veranderd. Daar staan we dit jaar bij stil. 

Speciale tapkranen en tentoonstelling

Er komt een tentoonstelling in ons bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel en we hebben dit jaar tijdelijk een feestelijk jubileumlogo. Deze vindt u bovenaan deze website en op onze social media accounts (op onder meer onze facturen en klantbrieven/mails blijven wij overigens het reguliere logo gebruiken.)

Podcastserie - Aflevering 1

Dit jaar brengen we een podcastserie uit. In de serie geven (oud)medewerkers van Dunea een bijzonder inkijkje in de rijke geschiedenis van ‘duin en water’. In de eerste aflevering vertellen directeur Wim Drossaert en oud-directielid Ad de Waal Malefijt alles over het lastige proces van betrouwbaar drinkwater maken, de grootste uitdagingen van vroeger én nu, waarom de kraan misschien dichtmoet en hoe spruitjes bijna een drinkwatercrisis veroorzaakten. Bekijk hem hieronder via YouTube.

Luister hem via Spotify
Luister hem via Apple Podcast

Meer over onze geschiedenis

Als u op de hoogte wilt blijven van dit jubileumjaar volg ons dan op InstagramLinkedInFacebook of X. Daar posten we een jaar lang van alles over 150 jaar duin en water. Op onze geschiedenispagina leest u meer over onze ontstaansgeschiedenis. Wat weet u over 150 jaar Dunea? Heeft u nog mooie verhalen of foto’s uit het rijke verleden van Dunea? Bijvoorbeeld bij de watertoren of bij een waterleiding? Stuur ze dan in naar 150jaar@dunea.nl.