Nestcams kerkuilen en slechtvalken gaan weer live 

Het is bijna lente, iedereen kijkt ernaar uit! De natuur bereidt zich voor en ook de dieren voelen de eerste kriebels. De kerkuilen en de slechtvalken zijn al bezig met hun balts.

Het broedseizoen is begonnen en dat is voor ons het moment om de nestcams in ons bezoekerscentrum De Tapuit en bovenin de watertoren in Scheveningen weer aan te zetten. Waar de nestkast bij De Tapuit al jaren bezet wordt door een kerkuilenpaar, heeft dit jaar een nieuw koppel slechtvalken de nestkast in de watertoren in beslag genomen. We kunnen het met vier camera’s allemaal volgen de komende maanden.

 

Het paartje slechtvalken van vorig jaar is gesignaleerd in Leidschendam, maar toch zit er weer een (ander) koppeltje in de watertorenkast. We zijn heel benieuwd hoe zij het gaan doen en of we kunnen achterhalen waar dit paartje vandaan komt. Of zijn het nakomelingen van het paar van vorig jaar...? In elk geval is er achter de schermen al weer veel activiteit gezien voor de camera.  

Livebeelden

Tijdens het broedseizoen gaan de camera’s aan voor het grote publiek; zo kunnen kijkers 24 uur per dag op onze website het leven van de kerkuilen en slechtvalken volgen. Dit doen we op beide locaties met één camera in de nestkast en één aan de buitenkant. Zo kunnen we goed in de gaten houden wat er in de kast en wat erbuiten gebeurt. Dat levert vooral bij de watertoren spectaculaire beelden op.

De natuur in huis

De nestcams zijn de ultieme manier om de duinen in huis, school of vereniging te halen. Ze zijn namelijk 24/7 live te volgen. Van het paringsritueel en het tellen van de eieren tot het eerste kuiken en de bijzondere vliegoefeningen. Je maakt het allemaal van dichtbij mee. De afgelopen jaren konden de kerkuilen reken op zo’n 35.000 views.

Wil jij ook kijken?

Kijk live mee met de kerkuilen

Kijk live mee met de slechtvalken