Nestcams kerkuilen en slechtvalken live

Het broedseizoen is begonnen en dat is voor ons het moment om de nestcams in ons bezoekerscentrum De Tapuit en bovenin de watertoren in Scheveningen weer aan te zetten. Waar de nestcast bij De Tapuit al jaren bezet wordt door een kerkuilenpaar, hebben de slechtvalken het mooiste plekje van de toren veroverd. We kunnen het met 4 camera’s allemaal volgen de komende maanden.

Vooral de beelden bij de slechtvalken zijn uniek. Want nadat de kast vorig jaar een stuk minder bezocht werd, lijkt er na een aanpassing aan de kast opeens weer leven in de brouwerij te komen. Achter de schermen hebben we al veel activiteit gezien voor de camera. 

 

Livebeelden

Tijdens het broedseizoen gaan de camera’s aan voor het grote publiek en zo kunnen kijkers 24 uur per dag op onze website het leven van de kerkuilen en slechtvalken volgen. Dit doen we op beide locaties met één camera in de nestkast en één aan de buitenkant. Zo kunnen we goed in de gaten houden wat er in de kast en wat er buiten gebeurt. Dat levert vooral bij de watertoren spectaculaire beelden op.

 

De natuur in huis
De nestcams zijn de ultieme manier om de duinen in huis, school of vereniging te halen. Ze zijn namelijk 24/7 live te volgen. Van het paringsritueel en het tellen van de eieren tot het eerste kuiken en de bijzondere vliegoefeningen. Je maakt het allemaal van dichtbij mee. De afgelopen jaren konden de kerkuilen reken op zo’n 35.000 views. 

Wil jij ook kijken?

 

Volg de slechtvalken live Volg de kerkuilen live