We zijn live!

Bovenin De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea in Meijendel, wonen in een nestkast 2 kerkuilen. Vanaf vandaag volgen we hen weer live op onze website.

Net als in de vorige jaren maken we de beelden in samenwerking met Luc Enting Producties, bekend van o.a. de film WILD, over dierenfamilies op de Veluwe. Zij hebben veel verstand van film en camera en helpen ons met de uilen zo mooi mogelijk op beeld te krijgen. Dunea’s eigen duinwachter Bart en educatiespecialist Niek proberen tijdens het broedseizoen jullie van zoveel mogelijk leuke en interessante nieuwtjes te voorzien over de kerkuilen. Hopelijk kunnen we onze updates vaak ondersteunen met camerabeelden uit de nestkast. 

Natuurlijk hebben wij wel een idee over alles wat we je graag willen vertellen, maar nog leuker vinden we het als we in onze uitleg en updates in kunnen gaan op vragen van jullie. Misschien heb je wel een vraag naar aanleiding van iets wat er op camera gebeurt, of vraag je je af wat een kerkuil eigenlijk in de duinen te zoeken heeft!? Laat het ons weten op de kerkuilenpagina of op sociale media weten en we gaan graag op zoek naar een antwoord.

Heb je genoeg van het kijken naar je computerscherm? Als je tijdens het broedseizoen op bezoek komt in De Tapuit, hebben we ook daar de live-beelden voor je. Of maak een mooie wandeling en ontdek waarom die kerkuil het hier nou zo naar zijn zin heeft. Hoe dan ook, we hopen jullie allemaal te zien of te spreken tijdens het komende broedseizoen.

Trouwens ben je benieuwd naar wat Bart allemaal meemaakt in het duin? Volg hem op Instagram!

Kijk live